2013. július 4., csütörtök

Vettel: Nem aggaszt, hogy nem nyertem még Németországban

Sebastian Vettel elmondta, nem aggasztja, hogy eddig még nem sikerült hazája versenyét megnyerni, mivel a Formula-1-ben más sikereket elért.

Bár a Red Bull pilótája az elmúlt három évben bajnoki címet szerzett és 29 futamgyőzelemnél jár a Német Nagydíjat még soha nem nyerte meg és még júliusban egy pályán sem tudott első helyezéshez elegendő teljesítményt nyújtani.

Ezen statisztikáról Vettel elmondta, nem bosszantja, hogy Németországban még nem sikerült győznie, különösen azért, mert még hosszú pályafutás áll előtte.

"Azt hiszem sokkal fontosabb az, amit az elmúlt három évben értünk el" - mondta el a 26 éves pilóta. "Jó versenyeink voltak korábban a Nürburgringen és Hockenheimben. Mindig közel voltunk hozzá, de nem sikerült még győzni. Van még időnk újra megpróbálni és meg is tesszük."

Vettel beismerte, hazai közönség előtt versenyezni inkább kiváltságot jelent, mint nyomást.

"Természetesen ez különleges. Ami a bajnoki pontokat illeti, ugyanannyit adnak itt is, mint más helyszínen, de van valami különleges abban, hogy hazai közönséged előtt versenyzel. Örülök, hogy erre lehetőségem van. Vannak más nemzetiségű pilóták, akiknek ez nem adatik meg. Azt hiszem sokkal inkább kiváltságot jelent ez, nem pedig extra nyomást. Nagyszerű a támogatás amelyet kapunk. Az autósport nagy megbecsülésnek örvend Németországban."

Forrás: f1hungary.fw.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése