2013. június 24., hétfő

F1: Räikkönen túlélés helyett támadna


Az utolsó két versenyen nem úgy szerepelt a Lotus, ahogy a csapat szerette volna, Kimi Räikkönen kicsit leszakadt a világbajnoki pontversenyben. "Nem hoztuk az eredményeket, amelyekre vágytunk" - ismerte el a finn. "Az utolsó néhány futam a túlélésről, és nem a támadásról szólt, és nyilván nem erre vágyunk."


"Silverstone szerencsére más jellegű, hagyományosabb pálya, mint az utcai monacói és montreali. Az összes hasonló helyszínen jók voltunk az idén, szóval nincs okunk kételkedni a jó szereplésben. De türelmesnek kell lennünk, a maximumra van szükség egész hétvégén, és akkor lépésről lépésre elindulhatunk az éllovasok nyomában."

"Silverstone tele van gyors kanyarokkal, nagy a leszorítóerő, ez az egyik legtempósabb pálya a naptárban. Nagy kihívást jelent, a gyors kanyarokon élmény átfűzni magunkat. Remélhetőleg beválnak az új fejlesztések, és segítenek majd a gyorsabb kanyarokban. Ha így lesz, ez egy jó hétvége lehet."

"Silverstone mindig szeles, olykor esik is, a pálya állapota gyorsan változik. Emiatt nehéz megtalálni a legjobb beállítást, de az időjárástól függetlenül szeretek itt versenyezni. Ez a helyszín van legközelebb a gyárunkhoz, így remélhetőleg jó eredménnyel kedveskedünk majd a srácoknak."

Forrás:vezess.hu

Kubica: Versenyezni akarok, nem tesztelni

Robert Kubica elmondta, nem törekszik arra, hogy Formula-1-es teszten vegyen részt, bár már 80 százalékosan felkészült arra, hogy visszatérjen az autósport csúcsára.

A BMW és a Renault korábbi pilótája, az olasz La Gazzetta dello Sport-nak elmondta, hiányzik számára a Formula-1.

"Mindent megteszel, hogy bekerülj és ott maradj, majd egyik napról a másikra, ismert okok miatt, elveszíted lehetőségét annak, hogy ott lehess. Így logikus, hogy hiányzik a Formula-1."

A 28 éves pilóta jelenleg a raliban áll rajthoz, a Citroen csapattal.

"Még nem eléggé mozog jobb karom a Formula-1-hez. Hosszú még az út és minden tőlem függ. Nem lennék fizikálisan tökéletes formában a Formula-1-es versenyhez" - tette hozzá Kubica.

A lengyel pilóta beismerte, hogy a Mercedes Formula-1-es szimulátorában folyamatosan dolgozik, a német csapat is megerősítette, Kubica segít az autó fejlesztésében.

"Valójában nem tudnék vezetni minden pályán. Például Monte Carlóban, jobban el kell tekerni a kormányt és ezt nem tudom megtenni. Természetesen tudnám vezetni az autót, ezt éreztem korábban a szimulátorban, de értelmetlen a pályán tesztelni, ha nem mehetek el minden pályára. Fizikálisan természetesen a szimulátor nem képes a megfelelő G-erőt biztosítani, de a kormányt tekerni és az irányítást elvégezni olyan, mint egy valódi autóban. Most ezt már segítség nélkül el tudom végezni, de őszintén szólva csak a pályák 80 százalékán tudnék vezetni."

Kubica cáfolta, hogy a Formula-1-es tesztet már betervezte.

"Nem lehet ezt eltitkolni mindenki előtt. Nem, valójában a valódi versenyzés nélkül a teszt nem érdekel" - tette hozzá.

Forrás: f1hungary.fw.hu