2013. június 25., kedd

A Michelin feltételekkel, de visszatérne az F1-be

A vállalat sportigazgatója azt mondja, a Michelin nem utasítja el a visszatérés lehetőségét a Forma-1-be, de ez csak azzal a feltétellel érdekli őket, ha elfogadják néhány szabályváltoztatási javaslatukat.


Idén lejár a Pirelli gumiszállítói szerződése a Forma-1-ben, és egyre türelmetlenebbül várják, hogy aláírhassák a megállapodást a következő ciklusra. Az olasz vállalat ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem ragaszkodnak mindenáron a bajnoksághoz, miközben a Bridgestone és a Hankook már jelezte, hogy ők biztosan nem fognak beugrani a helyükre.
Így továbbra is kérdés, hogy 2014-től milyen gumikkal fognak körözni az autók, de újabban egyre többen emlegetik a Michelin nevét. A francia cég eddig két ciklusban, 1977 és 1984, valamint 2001 és 2006 között vett részt a Forma-1-ben, a sportigazgatójuk azonban hangsúlyozta, hogy a visszatérésükhöz néhány változtatás lenne szükség.
"Ez csak akkor érdekelne bennünket, ha a gumikra értelmesebb szabályok vonatkoznának. Az nem lenne elég a visszatérésünkhöz, hogy mi lennénk a Forma-1 megmentői, de ha van más mód, akkor miért ne?" - nyilatkozta Pascal Couasnon a Speed Weeknek. "Ugyanabban a világban élünk, és egyértelmű, hogy a megjelenés szempontjából a Forma-1 messze az élen jár. Ami a technológiát illeti, abból a szempontból is rendkívül érdekes."
Couasnon a szabályváltoztatási javaslatokkal kapcsolatban kijelentette, hogy például jó lenne megváltoztatni a gumik méretét. "Ma 13 collos kerekek vannak az F1-ben, de ez minket nem érdekel. A 18 collos kerekekkel viszont már teljesen más lenne a helyzet" - mondta. A sportigazgatónak az sem tetszik, hogy jelenleg gyorsan amortizálódó gumikat várnak el a sportágban, holott ez egyáltalán nem egyeztethető össze a környezetkímélő törekvésekkel.

Forrás: f1hirek.hu (origo)

Nem lesz pilótafoci Budapesten.

A Forma-1-es Magyar Nagydíj előtt mégsem játszik Budapesten a pilótaválogatott – jelentették be a szervezők hétfőn.

Az eredeti tervek szerint az autóversenyzőket – köztük F1-es pilótákat – is soraiban tudó futballválogatott július 24-én, a Magyar Nagydíjat megelőző szerdán lépett volna pályára Budapesten.


A szervezők azonban hétfőn közölték, szervezési okok miatt úgy a magyarországi, mint a németországi mérkőzést törölték, így a pilótaválogatott legközelebb szeptember 4-én, Monzában játszik majd jótékonysági futballmeccset.

Az autóversenyzőkből verbuválódott csapat 2011-ben vendégszerepelt utoljára Magyarországon, tavaly Frank Tamás váratlan halála miatt azonban lefújták a mérkőzést.

Forrás: f1vilag