2013. június 26., szerda

A Williams 600. versenyét ünnepli

A Williams F1 Team mérföldkőhöz érkezik a hétvégi Brit Nagydíjon - 600. versenyhétvégéjüket teljesítik a Formula-1-ben.      
                                                                                                                                   

Az 1977-ben Frank Williams és Patrick Head által alapított Williams 297 dobogós helyezést, 114 futamgyőzelmet és 16 világbajnoki címet szerzett az elmúlt 36 évben. A bajnoki címek közül kilenc konstruktőri siker, a további hetet Alan Jones, Keke Rosberg, Nelson Piquet, Nigel Mansell, Alain Prost, Damon Hill és Jacques Villeneuve érte el. A Williams megalapítása óta komoly nemzetközi üzletet épített ki és az alapító csapatfőnök, Frank Williams 1999-ben lovagi címet kapott.

A csapat 600. versenyét hazai futamán, a hétvégi Brit Nagydíjon ünnepli - pontosan ezen a helyszínen futották 1979-ben első versenyüket és 1997-ben itt szerezték 100. futamgyőzelmüket. A csapat hivatalosan Formula-1-es versenyen 600. alkalommal a Német Nagydíjon indul és ekkor a két FW35 oldalszekrényén a 600-as szám lesz látható. A festésen megtalálható lesz a 691 Williams alkalmazott neve, akik a Williams Csoport különböző részlegeiben dolgoznak, ezzel köszöni meg a csapat a kemény és elkötelezett munkát.

A 600. rajt kapcsán a csapatot alapító és csapatfőnöki teendőket ellátó Frank Williams elmondta: "Egy olyan független csapatnak, mint a Williams a 600. futamot elérni az autósport csúcsában kimagasló teljesítmény. 78 csapat fordult meg eddig a sportban, vagy váltott tulajdonost alapításunk óta és fennmaradásunk a több ezer embernek köszönhető, akik sokat áldoztak értünk. Úgy tűnik, megfelelő alkalom a mérföldkövet a brit autósport otthonában ünnepelni, brit rajongóinkkal együtt."

Claire Williams helyettes csapatfőnök és kereskedelmi igazgató hozzátette: "A Williams soha nem volt még ilyen jól szervezett, de a hétvégén szeretnénk megünnepelni az örökséget és néhány emlékezetes pillanatot felidézni az elmúlt 36 évből. Ez lehetőség számunkra, hogy számot vessünk és előre tekintsünk, ügyeljünk arra, hogy a szükséges darabok a helyükre kerüljenek és a következő 600 versenyünk is emlékezetes maradjon."

Forrás: f1hungary.fw.hu