2013. július 1., hétfő

Ma 24 éves Daniel Ricciardo

A  Toro Rosso ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo a mai napon ünnepli 24. születésnapját.

Daniel Ricciardo (Perth, 1989. július 1. –) ausztrál autóversenyző, a 2009-es brit Formula-3-as bajnokság győztese. A 2011-es a Formula-1-es világbajnokságban a Hispania Racing F1 Team versenyzője volt, 2012 óta a Scuderia Toro Rosso színeiben folytatja pályafutását.

Első verseny: Brit Nagydíj, 2011
Legutóbbi verseny: Brit Nagydíj, 2013
Legjobb helyezés: 7
Legjobb rajthely: 5.
Szezonok: 2011, 2012, 2013
Ricciardo neve mellett pillanatnyilag 47 versenyhétvége, 39 nagydíj, 6 csapattárs, 3 szezon, 2 motorgyártó, 4 autó, 6 kiesés és 21 bajnoki pont szerepel.

Horner: Visszatérhetnek a 2012-es abroncsok

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint a Pirelli újra bevezetheti azokat az abroncsokat, amelyeket a csapatok a tavalyi év során használtak, ezzel megoldva a gumik körül kialakult problémát.


A vasárnapi Brit Nagydíjon a pole pozícióból induló Lewis Hamilton, Felipe Massa, Jean-Eric Vergne és Sergio Perez autóin a hátsó abroncs eldurrant. Később a Pirelli beismerte ilyen problémával korábban nem találkoztak.

Mivel a hétvégén a Német Nagydíj következik, Horner úgy gondolja, hogy logikus lépés lenne egy már bizonyított terméket felhasználni a 2013-as szezon hátralévő részében.

"Veszélyesek? Kétségtelen, itt Silverstone-ban igen" - mondta el Horner. "Ez a Pirelli terméke, az ő technológiájuk, gyorsan azonosítani kell és megismerniük a problémát. Először is arra van szükség, hogy megtudják, valójában mi történt, majd reagálni kell. Meg tudják-e tenni, vagy nem ezt nem tudom. A leglogikusabb dolog az lenne, ha visszahoznák azokat az abroncsokat, amelyek korábban működtek. A tavalyi abroncsoknak nem voltak ilyen problémáik. Bármi is változott, megváltozott és a leglogikusabb dolog az lenne, ha visszahoznák azokat az abroncsokat, amelyek korábban jól működtek."

Horner szerint a Red Bull nem azért ösztönzi a Pirellit változtatásra, mert ezzel a pályán előnyhöz jutnának.

"A probléma az, hogy a csapatok versenyképes előnyt próbálnak elérni. Azonban véleményünk szerint megnyerhettük volna a versenyt ezeken a gumikon, de a változtatást tisztán biztonsági okok miatt sürgetem. Biztos vagyok benne, a vasárnap történteknek a Pirelli nem örül. A biztonság bármilyen teljesítmény előtt áll. Láthattuk Felipe Massa balesetét néhány évvel ezelőtt a repülő alkatrésszel és az majdnem annyira veszélyes, ha nem veszélyesebb volt, mint a gumi futófelületének leválása."

Forrás: f1hungary.fw.hu