2013. július 4., csütörtök

Button: Nem hagynám el a Red Bullért a McLarent

Jenson Button elmondta, nem szeretné elhagyni a McLarent, annak ellenére, hogy összehozták már a Red Bullal is. 




Habár Christian Horner közölte, a Red Bull kívánságlistáján Kimi Räikkönen, Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne szerepel, Buttont is hírbe hozták a Brit Nagydíj óta a Milton Keynes-i csapattal. A McLaren rossz szezont teljesít és a brit pilótát arról kérdezték, a csapatnál lesz-e a jövő évben "Semmi nem biztos, nem..."

Button azonban elmondta, a McLaren teljesítményének ellenére nem keres más lehetőséget.

"Ha ez az a csapat, amely folyamatosan a negyedik, vagy ötödik helyen végzett volna a bajnokságban, akkor természetesen máshová szerződnék" - mondta el Button. "Akkor egy élcsapatot keresnék, ahol futamgyőztes autót tudnának nekem adni, de ez nem az a csapat amely a konstruktőri bajnokságot a negyedik, vagy ötödik helyen zárta. Ez egy rossz év és elérkezik az az időszak, amikor ez a csapat világbajnoki címekért harcol, így nem tapogatózom máshol, annak ellenére, hogy mások másképpen gondolják."

Forrás: f1hungary.fw.hu


Rosberg: A Mercedes favorittá vált

Nico Rosberg szerint a Mercedes most már favoritként kezdhet meg minden Formula-1-es versenyhétvégét.



A csapat második helyre lépett előre a konstruktőri bajnokságban, a nyolc versenyből ötször indulhatott eddig pole pozícióból a 2013-as szezonban és két győzelmet szerzett - eggyel kevesebbet, mint a Red Bull.

"Lassan, de biztosan a favoritok közé kerülünk, amely fantasztikus" - mondta el Rosberg.

A német pilóta szerint a Mercedes most érzi annak előnyét, amit megtanult a 2010-2012 közötti csalódott szezonokban, amikor nem tudtak az élcsapatokkal versenyre kelni.

"Három nehéz évünk volt és sokat tanultunk. Most a dolgok kezdenek összeállni" - tette hozzá Rosberg. "Több szakemberből álló csapatot építettünk fel, akik jobban tudnak együtt dolgozni. Sok fantasztikus ember csatlakozott a csapathoz, kiegészítve azokat a fantasztikus embereket, akik már a csapatnál dolgoztak. A tél folyamán sikerült egy nagyszerű autót építeni. Majd a fejlesztési versenyben, amely tavaly a legnagyobb gyengénk volt, úgy tűnik jól állunk jelenleg - amely egy újabb jele annak, hogy a csapat tanult az elmúlt évek hibáiból. Jelenleg fantasztikus a lendület. Jó a csapat tagjának lenni."

Rosberg szerint a gumispecifikáció megváltoztatása nem rontja le a Mercedes teljesítményét.

"Nem számít milyen abroncsokat használunk. Azt hiszem egy nagyon gyors autónk van, így ott maradhatunk ahol jelenleg vagyunk."

Rosberg csapattársa, Lewis Hamilton szerint a Mercedest nem szabad egy lapon említeni a Red Bullal, annak ellenére, hogy jó teljesítményt nyújtott Silverstone-ban a gumiproblémáig.

"Nem hiszem, hogy favoritok vagyunk. Továbbra is a Red Bull az esélyes. Ők vezetik a bajnokságot. Javulunk és közelebb kerülünk hozzájuk."

A Mercedes Motorsport vezetője, Toto Wolff figyelmeztetett, elképzelhető, hogy néhány versenyen a csapat még visszaesést mutat.

"Néhány alkalommal megmutatjuk, hogy az autó sokat javult és a két legjobb pilóta ezekben az autókban nemcsak a pole pozíciókért, de a futamgyőzelmekért is tud harcolni. Azonban lesznek olyan pályák is ahol a pálya- és a levegő hőmérséklete miatt kissé jobban szenvedünk."

Forrás: f1hungary.fw.hu


Vettel: Nem aggaszt, hogy nem nyertem még Németországban

Sebastian Vettel elmondta, nem aggasztja, hogy eddig még nem sikerült hazája versenyét megnyerni, mivel a Formula-1-ben más sikereket elért.

Bár a Red Bull pilótája az elmúlt három évben bajnoki címet szerzett és 29 futamgyőzelemnél jár a Német Nagydíjat még soha nem nyerte meg és még júliusban egy pályán sem tudott első helyezéshez elegendő teljesítményt nyújtani.

Ezen statisztikáról Vettel elmondta, nem bosszantja, hogy Németországban még nem sikerült győznie, különösen azért, mert még hosszú pályafutás áll előtte.

"Azt hiszem sokkal fontosabb az, amit az elmúlt három évben értünk el" - mondta el a 26 éves pilóta. "Jó versenyeink voltak korábban a Nürburgringen és Hockenheimben. Mindig közel voltunk hozzá, de nem sikerült még győzni. Van még időnk újra megpróbálni és meg is tesszük."

Vettel beismerte, hazai közönség előtt versenyezni inkább kiváltságot jelent, mint nyomást.

"Természetesen ez különleges. Ami a bajnoki pontokat illeti, ugyanannyit adnak itt is, mint más helyszínen, de van valami különleges abban, hogy hazai közönséged előtt versenyzel. Örülök, hogy erre lehetőségem van. Vannak más nemzetiségű pilóták, akiknek ez nem adatik meg. Azt hiszem sokkal inkább kiváltságot jelent ez, nem pedig extra nyomást. Nagyszerű a támogatás amelyet kapunk. Az autósport nagy megbecsülésnek örvend Németországban."

Forrás: f1hungary.fw.hu