2013. július 7., vasárnap

Ecclestone mentheti meg a Nürburgringet?

Elképzelhető, hogy Bernie Ecclestone segítő kezet nyújt Nürbugringnek és megvásárolja a pályát, ezzel megmenti a legendás Nordschliefe-t a pusztulástól. 




Miközben a pályát működtető társaság csődöt jelentett, a híres pálya jövője továbbra is kétséges, annak ellenére, hogy minden idők legjobb pályái közé tartozik. Különböző próbálkozásokat tettek a Nürburgring megmentésére, de Ecclestone szerint még nincs minden veszve.

"Megértem, hogy el akarják adni a Nürburgringet és lehet, hogy én fogom megvásárolni" - nyilatkozta az üzletember a Die Weltnek. "Legalábbis gondolkozom rajta. Ha ezt teszem, akkor a Német Nagydíj jövője biztosítva van. Természetesen számításba kell venni a Hockenheimringgel megkötött szerződést. Azt hiszem a verseny továbbra is váltva kerülhet megrendezésre a két helyszín között. Néhány hónapon belül megszületik a döntés a Nürburgring megvásárlásáról, de mindennek ellenére a Német Nagydíjnak jövőre Hockenheim ad otthont. Ahogy mondtam, vannak kötelező szerződések, amelyeket be fogok tartani. Hogy mi történik azután, majd meglátjuk..."

Ecclestone azonban megerősítette, további versenyeket szeretne az Egyesült Államokban rendezik - Long Beach-en és New York felhőkarcolói előtt -, valamint Thaiföldön és ha minden a tervek szerint halad, akkor Bakuban.

Az azeri fővárost is említették, mint lehetséges Formula-1-es helyszínt. Baku utcáin jelenleg GT versenyeket rendeznek.

Forrás: f1hungary.fw.hu