2013. július 17., szerda

Ecclestone ellen vádat emeltek

Bernie Ecclestone-t a német ügyészség vád alá helyezte, közölte a Financial Times.



Ecclestone-t azzal gyanúsítják, hogy megvesztegette a korábbi német bankárt, Gerhard Gribowsky-t, aki nyolc és fél év fegyházbüntetést kapott törvénysértésért. Ecclestone állítólag 28 millió fontot adott Gribowsky-nak akkor, amikor 2005-ben a Formula-1 jogait értékesítette. A brit üzletember az ügyészség szerint bűnrészes volt és megindult a vizsgálat a Formula-1 vezetője ellen.

A Gribowsky ellenei vizsgálat májusban fejeződött be és szerdán Ecclestone közölte, megkapta a vádiratot. "Csak ügyvédeimmel beszéltem és azt mondták, megkapták a vádiratot. Ez egy angolra fordított változat."

Ecclestone mindig fenntartotta ártatlanságát és elmondta, ügyvédei az ő állítását próbálják megvédeni.

"Megfelelően fogunk védekezni. Érdekes ügy lesz. Csalódás ami történt. Ha valaki be akar perelni, megteheti és neked kell megvédeni igazadat."

A müncheni bíróság közlése szerint szeptember közepén döntenek arról, hogy Ecclestone ellen megindítják-e az eljárást.

Forrás: f1hungary.fw.hu


Räikkönen és Webber is kihagyja a silverstone-i tesztet

Kimi Räikkönen és Mark Webber az előzetes tervek ellenére nem vesz részt a silverstone-i Fiatal Pilóták Tesztjén.


A Lotus véleménye szerint nem tudják kiaknázni a finn pilótájuk, Kimi Räikkönen képességeit, miután az FIA tisztázta, a mezőny jelenlegi pilótái milyen munkát végezhetnek.

A fejlesztési pilóta, Nicolas Prost, aki szerdán délelőtt kezdte meg a munkát, egy extra napot tölthet pénteken az E21 volánja mögött.

"Amikor kiderült, hogy itt a versenyzők számára mi engedélyezett, akkor szembesültünk vele, hogy Kimivel csak nagyon korlátozott programot tudunk elvégezni" - közölte a pályán végzett munkáért felelős igazgató, Alan Permane. "Ha dolgozunk vele, akkor az befolyásolna más fejlesztési munkát, melyet az autóval itt szeretnénk elvégezni. Nicolasszal dolgozva tudunk építeni a már elvégzett munkára és remélhetőleg jó pozícióban végezhetjük az E21 fejlesztését Magyarország előtt, miközben a szükséges gumitesztet is elvégezhetjük a Pirelli számára."

A Lotus harmadik számú pilótája, Davide Valsecchi csütörtökön dolgozik.

Kimi Räikkönenhez hasonlóan a Red Bull pilótája, Mark Webber is kihagyja a silverstone-i tesztet. Az ausztrál pilóta csütörtök délután ült volna autóba, de a Red Bull megváltoztatta programját és Daniel Ricciardo szerda délutáni bemutatkozását csütörtök délutánra tette át, míg Webbernek nem jelöltek ki időpontot a tesztelésre.

Antonio Felix da Costa az egész szerdai napot az autóban töltheti, valamint csütörtökön délelőtt is dolgozhat. Majd délután Daniel Ricciardo ül autóba.

Forrás: f1hungary.fw.hu

Vettel: Nem érdekel ki lesz a csapattársam

A világbajnok, Sebastian Vettel beismerte, nem érdekli, kit választ a Red Bull csapattársának 2014-re Mark Webber távozása után.


A német pilóta korábban beismerte, szeretné, ha közeli barátja és tollaslabdapartnere, Kimi Räikkönen lenne új csapattársa.

"Nagyon jól ismerem Räikkönent és jól meglennénk egymással."

De mások, így például a Toro Rosso párosa, Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne is esélyes az ülésere.

"Bárki lesz is, nem számít. Ha próbálsz mindenkit legyőzni, akkor nem számít, hogy csapattársad-e, vagy valaki más."

A szezon felénél a 26 éves német pilóta 34 pontos előnnyel vezeti a 2013-as világbajnokságot és jó esélye van arra, hogy negyedik bajnoki címét is megszerezze.

"Próbálom a pontokat figyelmen kívül hagyni" - ismerte be Vettel. "Még sok verseny van hátra. Hosszú, hosszú a szezon. Próbálunk támadni. Nem kell géniusznak lenni ahhoz, hogy tudd, amikor megnyered a versenyt, akkor több pontot kapsz, mint a többiek. Ha ezt többször sikerül megvalósítani nekünk, mint ellenfeleinknek, akkor jó esélyeink lesznek a bajnokságban."

Forrás: f1hungary.fw.hu