2013. július 30., kedd

Megszerezte az idei első pontját a Williams

Sokat kellett várnia Sir Frank Williams csapatának ahhoz, hogy megszerezzék idei első pontjukat. De végre megvan. A Magyar Nagydíjon Pastor Maldonado erős versenyzéssel a tizenötödik helyről rajtolva jött fel az egy pontot érő tizedik helyig. Ehhez hozzátartozik, hogy Nico Rosberg kiesésével tudtak csak pontot szerezni, mert Sergio Perez, elérhetetlen távolságban volt. De az összesítésben ez nem számít. A csapat másik pilótája Valtteri Bottas a hidraulikus rendszer meghibásodása miatt nem tudta befejezni a Magyar Nagydíjat. A finn pilóta el is volt keseredve a futam után, de úgy érzi, az idény első felében sokat fejlődött, és már nagyon várja, hogy újra autóba ülhessen.

Pastor Maldonado:
 „Nagyon jól rajtoltam a 15. helyről, és sikerült néhány nagyszerű előzési manővert véghezvinnem a versenyen, ami nehéz volt, de kellemes érzés, mert ezen a pályán nagyon nehéz előzni. Az autó kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, talán a második és harmadik etapban nem volt olyan gyors, de nagyon kiegyensúlyozottnak éreztem. Mostantól folyamatosan pontokat akarok szerezni és még erősebb szeretnék lenni a szezon második felében.”

Valtteri Bottas:
 „Csalódott vagyok. Ez volt az első kiesésem az évben, pedig a célom az volt, hogy minden egyes versenyt befejezzek, de ma semmit nem tehettem. Még meg kell vizsgálnunk mi történt, de úgy tűnik valamilyen hidraulikus probléma lépett fel, elvesztettem a szervokormányt aztán a motort is. Nem ez volt a legjobb versenyem, de általánosságban úgy érzem egész idő alatt fejlődtem és már várom az év második felét. Gratulálok Pastornak és a csapatnak, mert megszereztük az első pontunkat, de keményen kell dolgoznunk, amint visszatérünk a nyári szünetről.”

Xevi Pujolar a Williams versenyfőmérnöke:
 „Tudtuk, hogy nagy kihívás lesz ilyen melegben versenyezni, de ragaszkodtunk a három kerékcserés taktikához, és bevált. Pastor remekül rajtolt, ezzel lehetősége volt pontokért küzdeni. A vége felé úgy tűnt Perez túl messze van, de Rosberg késői kiesésével Pastor képes volt begyűjteni a számunkra oly fontos pontot. Valtteri jól vezetett, de sajnos egy hidraulikus probléma miatt, meg kellett állnia a pálya szélén. Az első pont, amit vasárnap sikerült megszerezni, jó motivációt jelent a nyári szünetre, aztán szeretnénk még erősebben visszatérni a szezon további részére.”

Forrás: Forma1hirek:hu