2013. augusztus 5., hétfő

Vergne: Még van esélyem a Red Bullnál

A Toro Rosso pilótája, Jean-Eric Vergne elmondta, csalódott volt, hogy nem tesztelhetett a Red Bullnál a silverstone-i Fiatal Pilóták Tesztjén, mert az alakulat csapattársát, Daniel Ricciardót választotta.   


Azonban miután megbeszélést folytatott a felső vezetéssel, továbbra is úgy érzi, esélye van Mark Webber helyét átvenni a 2014-es szezonban.

Annak ellenére, hogy két ponttal áll Ricciardo előtt az egyéni világbajnokságban, Vergne nem tudta ausztrál csapattársának teljesítményét megismételni az időmérő edzésen. Ricciardo az utóbbi négy versenyhétvégén négy alkalommal jutott az időmérő edzés harmadik szakaszába. A francia pilóta helyzetéről elmondta, először nagyon bosszús volt, de miután beszélt a Red Bull vezetőivel most már elfogadja, hogy miért csapattársa kiértékelése mellett döntöttek.

"Kissé bosszús voltam, hogy őt választották és nem engem, de ez normális reakció" - mondta el Vergne a silverstone-i tesztről. De a Red Bull vezetése elmagyarázta a dolgokat. Daniel sokkal tapasztaltabb a Formula-1-ben nálam, így ez is része volt a logikus kiértékelési folyamatnak. Hosszú megbeszélést folytattam a vezetőkkel erről és minden nagyon egyértelművé vált köztünk. Tudok igényeikről és nincs szükségem az újságok olvasására ahhoz, hogy megtudjam, mit gondolnak rólam."

Jövőjéről beszélve Vergne elmondta, miközben a Toro Rossónál képzeli el a folytatást, továbbra is esélyesnek tartja magát Webber ülésére, habár ehhez arra is szükség van, hogy a szezon második felében Ricciardónál folyamatosan jobban teljesítsen.

"Nagyon örülnék, ha folytatódna együttműködésem a Scuderia Toro Rossóval, másrészről viszont hazudnék, ha azt mondanám, Mark ülésének elfoglalása még nem fordult meg a fejemben ... Még esélyem van rá és keményen küzdök érte."

Forrás: f1hungary.fw.hu