2013. augusztus 12., hétfő

A Ferrari nem adja fel: sok fejlesztéssel készülnek az őszi hajrára

A Scuderia Ferrari szélcsatornája továbbra is átépítés alatt áll, míg a részleg Kölnben dolgozik – egyelőre még mindig nem stimmelnek a számok. Simone Resta elmondta, a csapat ennek ellenére is gőzerővel tervezi az új alkatrészeket. 

A Ferrari szélcsatornás problémái nem új keletűek, de annál kitartóbbak. Továbbra sem stimmel a korreláció a pályán kapott eredmények és a szélcsatornában mért adatok között, és ennek következtében a szezonközi fejlesztések sem hozzák a várt eredményeket. Mindez nem jelenti azt, hogy Maranellóban leírták az idei szezont.

„Az előző évben is ugyanezek voltak a problémáink, és a mai napig nem sikerült megoldani ezeket”- mondta a főtervező. Ezért van az, hogy továbbra is a Toyota kölni egységét használják, míg a saját szélcsatornát felújítják. „Ehhez szükségünk lesz a teljes nyárra”- mondta a felújításról.

Alonso 39 pontra van lemaradva Vetteltől, míg tavaly fordított volt a helyzet: a kétszeres bajnok ment el kényelmes előnnyel a nyári szünetre. Ugyanakkor a Scuderia keményen fogja nyomni az F138 fejlesztését.

„A legutóbbi nagydíjakon tapasztalt problémáink annak tudatóak be, hogy nem működtek a fejlesztéseink – legalábbis nem voltak jobbak, mint a jelenlegi alkatrészek. Ennek ellenére nagyon sok új alkatrészt készítünk el Spára, Monzára, és Szingapúrra”- jelentette ki Resta.

Forrás: f1-live.hu

Van der Garde csak a következő versenyekre fókuszál

Nem foglalkozik a 2014-es esztendővel Giedo van der Garde, a holland versenyző ugyanis csak a szezon második felére, és saját teljesítményének javítására fókuszál, tudta meg a GPUpdate.net egyik riportere. 


A Forma-1-esek mezőnyének idén bemutatkozó egykori WSR bajnok jövőjével kapcsolatban rengeteg pletyka terjeng a paddock-ban, többen ugyanis tudni vélik, hogy 2014-ben búcsút kell intenie csapatának, helyét ugyanis a tavaly elbúcsúzó Heikki Kovalainen veszi át, akinek egyébként már szezonközi visszatérése is felmerült.

A találgatások azonban egy cseppet sem zavarják a mezőny legidősebb újoncát, aki már többször kijelentette, hogy helye bombabiztos jelenlegi alakulatánál, a következő szezonnal kapcsolatban pedig még nem kezdte meg a tárgyalásokat, előbb ugyanis egy-két kiugró eredménnyel szeretné bebizonyítani, hogy helye van a királykategóriában. A Magyar Nagydíj után többen elismerően nyilatkoztak a holland fiatalemberről, aki tehetségesebbnek tartott csapattársát és a Marussia kettősét is leelőzve tizennegyedikként ért célba.

„Őszintén be kell vallanom, hogy ebben a pillanatban nem foglalkozom a 2014-es esztendővel! Nagyon jól mentem a legutóbbi versenyen, és most csak és kizárólag azzal vagyok elfoglalva, hogy ezt a formát tartani tudjam a szezon második felében is, hiszem meg szeretném mutatni a csapatnak, hogy mire vagyok képes, később pedig úgyis kiderül, hogy mit hoz a jövő” - kezdte a huszonnyolc esztendős sportember.

Nyilatkozata második felében azt is elárulta, hogy csak a következő egy-két hónapban kezdi majd meg a tárgyalásokat a 2014-es esztendővel kapcsolatban. Célja minden valószínűség szerint a Caterham ülésének megtartása lehet, amire az előző versenyen mutatott forma átmentésével egészen jó eséllyel pályázhat, hiszen oly sok riválissal ellentétben neki egyelőre a támogatók hiányával sem kell megküzdenie, lévén több jelentős szponzor is támogatja Forma-1-es szerepvállalását.

„Túlságosan korai lenne még felvenni a kapcsolatot bármelyik csapattal is a következő szezont illetően. Természetesen előbb utóbb erre is sor kerül majd, de úgy gondolom, hogy ezeket a tárgyalásokat csak egy-két hónap elteltével kezdjük majd meg, most ugyanis csak a jelenre szeretnék összpontosítani, és arra, hogy egyre jobb legyek” - zárta gondolatait van der Garde.

Forrás: hirado.hu