2013. augusztus 15., csütörtök

Hamilton remekül érzi magát új csapatánál

A 2008-as esztendő világbajnoka, Lewis Hamilton úgy érzi, hogy a hat és fél éves Forma-1-es múlt ellenére is van még mit tanulnia a királykategóriáról, tudta meg az Al Jazeera brit adójának legendás riportere, David Frost, aki nemrég egy hosszabb interjút készített a Mercedes klasszisával. 

Az idei Magyar Nagydíj győztese elsősorban kapcsolatépítési szokásain és magatartásán javítana, ami elmondása szerint már így is sokkal letisztultabbá vált, mint amilyen az első években volt. A hirtelen jött sikert, és a közös munkát Hamilton szerint alaposan megsínylette édesapjával való kapcsolata, amin az elmúlt hetekben, hónapokban rengeteget próbált változtatni, hiszen sokkal több közös programot szerveznek, miközben az üzletről már egyetlen egy találkozó alkalmával sem esik szó.

„Úgy gondolom, hogy rengeteget kell még tanulnom a Forma-1-ről, és boldog vagyok, hogy itt lehetek, és folytathatom a tanulási folyamatot. Tudom, hogy lehet javítani azon, ahogyan az emberekkel kommunikálok, és azon, ahogyan a kapcsolataimat építem, és a viselkedésemen is változtathatok még. Biztos vagyok abban, hogy nem tartanék ott, ahol tartok, ha az édesapám nem támogatott volna, úgy hiszem, hogy mindvégig ő volt a pályafutásom motorja, korábban azonban rengeteget gondolkodtam azon, hogy milyen jó volna visszamenni azokba az időkbe, amikor még csak apa és fia voltunk, együtt gokartoztunk, és egyszerűen csak jól éreztük magunkat. Szerencsére mostanában hasonló a kapcsolatunk, tudod, néha elmegyünk tekézni, vagy együtt nyaralni valahová, és sokkal többet beszélgetünk, de egyetlen egyszer sem az üzletről!” - kezdte a brit pilóta.

Később természetesen csapatváltásáról is szó esett, amihez saját elmondása szerint pályafutása eddigi legnehezebb döntése vezetett, a McLarennél ugyanis szinte már családtagnak érezte magát. A szomorkás búcsú ellenére napjainkban remekül érzi magát új csapatában, ahol sokak szerint jóval szabadabban élheti életét, mint a wokingiaknál. Azt a huszonkétszeres futamgyőztes is elismeri, hogy üdítően hatott rá a csapatváltás, elmondása szerint ugyanis a 2013-as esztendőben teljesen új emberré vált, ami elsősorban a környezetváltozásnak tudható be, amit már korábban is idő és célszerűnek tartott a „hosszúra nyúlt wokingi tartózkodás” után.

„Hosszú ideig voltam része a McLaren családjának, hiszen tizenhárom éves korom óta dolgoztam velük, és jóformán mindent ott tanultam meg a versenyzésről, amit csak egy ilyen fiatal pilóta megtanulhat. Természetesen nem volt könnyű otthagyni ezt a csapatot, mert olyan volt ez az egész, mint amikor az ember elköltözik otthonról. Nehéz otthagyni a családot, a házias ízeket, és azokat az embereket, akikkel igazán jól érzed magad. A döntés tehát meglehetősen kemény volt, de őszintén mondom, hogy amióta eljöttem onnan, úgy érzem, hogy teljesen kicseréltek, új ember lettem. Teljesen más ebben az új környezetben lenni, ami egyébként üdítően hat rám” - folytatta a pontverseny jelenlegi negyedik helyezettje, aki a jövőben ismételten felállna a világ tetejére.

„Nagyon, nagyon szerencsés voltam azon a napon” - mondta Hamilton a 2008-as Brazil Nagydíjjal és az első világbajnoki címével kapcsolatban, amit az utolsó kör utolsó kanyarjában szerzett meg, a hirtelen eleredő esőben egyre lassabban haladó Timo Glock leelőzésével. „Remélem, hogy a jövőben szerezhetek még egy világbajnoki címet, hiszen ez az, amiért minden egyes évben dolgozom, ezért gyakorolom annyit a téli időszakban, ezért edzem szinte minden nap már a reggel órákban is, és ezért hozok annyi apró áldozatot az életem során. Szóval, tény bízom abban, hogy egyszer, megszerezhetem még azt a második világbajnoki címet” - zárta gondolatait a huszonnyolc esztendős sportember. 

Forrás: hirado.hu

Hülkenberg a Red Bull helyében Ricciardót választaná



A Red Bull Racingnek Daniel Ricciardót kellene választania a szezon végén visszavonuló Mark Webber pótlására, állítja Nico Hülkenberg.

A Sauber huszonöt esztendős pilótája egyébként maga is érintett lehet a bikások pilótakeringőjében, a bokszutcai pletykák szerint ugyanis ő pályázik legnagyobb eséllyel arra, hogy adott esetben átvegye a Red Bullhoz igazoló Kimi Räikkönen helyét a Lotusnál, ahol állítólag már egy üléspróbán is részt vett.

Ennek ellenére Hülkenberg az ausztrál tehetségért szurkol, hiszen átérzi a hozzá hasonló fiatal versenyzők helyzetét, akik hosszú évek óta mindent megtesznek azért, hogy az egyik nagycsapat felfigyeljen rájuk, és lehetőséget biztosítson arra, hogy a legjobbakkal harcolhassanak. Erre egyébként Hülkenbergnek is lehetősége nyílhat a jövőben, a Lotus mellett ugyanis a Ferrari is érdeklődik utána, legalábbis a BBC nemrég megjelent elemzése szerint.

„Én őt választanám” - idézi a német versenyzőt az Auto Motor und Sport. „Daniel egy igazán gyors versenyző, azzal pedig, ha a Red Bull végül őt választaná, végre az egyik fiatal versenyző is megkapná a lehetőséget arra, hogy bizonyítson a csapatnak és saját magának is” - folytatta a GP2-es sorozat 2009-es bajnoka.

A Toro Rosso csapatvezetője, Franz Tost eközben ismét megerősítette, hogy a Red Bull döntése ellenére a csapat másik versenyzőjének, Jean-Eric Vergne-nek sincs veszélyben a jövője, az anyacsapat ugyanis az ausztrál hosszabb időre visszanyúló Forma-1-es múltja miatt vette fel őt a jelöltek listájára, és nem azért, mert meg szeretné szakítani a kapcsolatot a franciával.

„Jean-Eric egy nagyon jó versenyző, sok különleges képességgel, ezért ismét szeretném kihangsúlyozni, hogy nem az ő hiányosságai miatt döntött a Red Bull Daniel mellett. Az ok a tapasztaltságban keresendő, Ricciardo ugyanis tizenhárommal több futamon vett részt, ami jóformán egy teljes évad, ez pedig sokat nyom a latba” - mondta az osztrák szakember a Totalrace egyik riporterének.

Forrás: hirado.hu