2013. augusztus 23., péntek

Pic figyelmeztetést kapott

Charles Pic figyelmeztetést kapott, mert a második szabadedzés során a francia pilóta merész előzési manőverbe kezdett csapattársával, Giedo van der Gardéval szemben. A Buszmegállónál a francia pilóta csapattársát a pályán kívülre kényszerítette. 


A 23 éves pilóta helyzetét súlyosbítja, hogy amikor ő és Giedo van der Garde visszatért a pályára, Sebastian Vettel útját állták. A német pilótának elrontották körét, mivel Vettelnek a két Caterham pilótát ki kellett kerülnie.

A versenybírák közleményükben tudatták, hogy Charles Pic azért kap figyelmeztetést, mert veszélyes helyzetet idézett elő, amikor visszatért a pályára.

Forrás: f1hungary.fw.hu

Pirelli: Törmelék miatt történt a defekt

A Pirelli péntek éjszaka megvizsgálja a Spa-Francorchamps-i pályát, miután Sebastian Vettel és Fernando Alonso is defektet kapott a pénteki második szabadedzésen - a gumigyártó teljesen biztos benne, hogy a meghibásodást törmelék okozta.



A Belga Nagydíj nyitónapján a világbajnok Vettel volt az első, aki defektet kapott. Red Bullján a jobb hátsó kerék durrant el 245 kilométer/órás sebességnél. A német pilóta a Curve Paul Frere-nál kapta a defektet és kellően le tudott lassítani a Blanchimont kanyar előtt. Az edzést végén Alonso Ferrarija kapott lassú defektet. A spanyol pilóta autóján ugyanolyan gumikeverék volt, mint Vettelén és a pálya hasonló részén kezdett el engedni a gumi.

A második szabadedzés végét követő sajtótájékoztatón Hembery képeket mutatott mindkét defektes kerékről és elmagyarázta, hogy a vágásokat különböző irányból kapták az abroncsok.

"A Red Bull esetében úgy tűnik, hogy valami hozzádörzsölődött az abroncshoz, majd kivágta azt" - mondta el a Pirelli Motorsport igazgatója. "A Ferrari abroncsán két lyuk látható. Később kimegyünk a pályára és megnézzük, mi van a 13-as és a 15-ös kanyar között."

Hembery elmondta, hogy a Pirelli edzés után végzett elemzése szerint a többi pilóta autóján használt gumin is vágás jeleit találták, habár a vállalat véleménye szerint a helyzet teljesen más, mint amilyen Silverstone-ban van.

Később a Sky Sports F1-nek nyilatkozva a brit szakembernek egyértelmű válasza volt a gumiproblémákra: "Száz százalékosan biztos, hogy törmelék volt, efelől nincs kétségünk."

Forrás: f1hungary.fw.hu

Räikkönen még semmit nem tud a jövő évről

Kimi Räikkönen elmondta, még nem tudja, hol fog vezetni a 2014-es szezonban. 


A finn pilóta jelenleg a Lotus alkalmazásában áll, de szerződése az év végén lejár és már összehozták a Red Bullal, valamint korábbi csapatával, a Ferrarival is.

"Nem tudok más választ adni" - mondta el Räikkönen Belgiumban. "Nem mondok semmit addig, amíg minden nem száz százalékosan biztos. Sokat pletykálnak arról, hogy a McLarenhez megyek, olvastam valahol, majd a Ferrariról és a Lotusról is hallottam. Nincs még szerződésem, így mi mást mondjak?"

Räikkönen kijelentette, jövőjével kapcsolatban addig semmit nem mond, míg a bejelentés meg nem történik.

"Amíg nem lehet száz százalékosan tudni mindent, addig a kérdésekre folyamatosan ugyanazt a választ adom. Nem írtunk alá semmit, sok baromságot írnak az újságok a különböző lehetőségekről, arról, hogy mi fog történni és ki mit mond. Sokkal érdekesebb dolgokról is lehetne írni, nem pedig mindig újra és újra ugyanazt a dolgot elmondani."

Forrás: f1hungary.fw.hu