2013. augusztus 28., szerda

A Red Bull csak hülyíti a népet? Üléspróbán Ricciardo

 A legfrissebb hírek szerint Daniel Ricciardo üléspróbán vesz részt a 2014-es Red Bull miatt, melyet Adrian Newey a háttérben már jó ideje fejleszt.


A Red Bull Racing kategorikusan tagadta Mark Webber azon kijelentését, miszerint a fiatal ausztrál honfitársa lesz Sebastian Vettel új csapattársa. Legutóbb Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azt mondta, továbbra sem döntöttek erről a kérdésről és az Olasz Nagydíj előtt biztosan nem fognak ezzel kapcsolatban bejelentést tenni.

A tagadás és a spekulációk ellenére azonban a döntés már valószínűleg megszületett. Ezt erősítheti meg a megbízható és a Red Bullhoz közel álló Speed Week lap legfrissebb jelentése, miszerint Ricciardo üléspróbán vesz részt Milton Keynesben az RB10-es versenygép miatt.

A jövő évi szabályok szigorúbbak lesznek, így Newey-nak minden részletre szüksége van ahhoz, hogy egy olyan autót tervezzen, ami Vettel mellett Ricciardo-nak is megfelel. Sokkal inkább azért is, mert az ausztrálnak szélesebb a csípője, mint a jelenlegi páros két tagjának.

A Speed Week is úgy gondolja, hogy a bejelentés húzásával csak nyer a Red Bull, mely folyamatosan címlapon szerepel emiatt. A csapatot Kimi Räikkönennel, Jenson Buttonnal és Fernando Alonsóval is szóbahozták már.

Forrás: f1-live.hu

Massa: Maradhatok a Ferrarinál, ha...

Felipe Massa úgy gondolja, megfelelő sebességgel rendelkezik ahhoz, hogy megtarthassa ülését 2014-ben is a Ferrarinál, de sebességét a futamokon eredményekre kell váltani. 


A brazil pilóta szerződése az év végén jár le a Ferrarinál és csapattársához, Fernando Alonsóhoz képest gyengén teljesít. Jelenleg Massa 67, míg Alonso 151 pontot gyűjtött és a brazil pilóta csak egyszer, Spanyolországban állhatott dobogóra az idei évben.

Arra a kérdésre, hogy a csapat mutatta-e valami jelét a szerződéshosszabbításnak, Massa elmondta: "Csak a következő versenyre és az eredményekre kell koncentrálnom. A belgiumi sebesség pozitív volt és azt hiszem, megmutatta, megfelelő sebességgel rendelkezem. Ha mindent jó csinálunk a versenyen, akkor biztos vagyok benne, minden futamon versenyképesek leszünk. Ez fontos, néhány versenyen problémánk volt és nem sikerült jó pozícióba célba érni, de a sebességünk megvolt."

Massa bízik benne, hogy a Ferrari sokkal versenyképesebb lesz a szezon hátralévő részében, miután a nyár előtt a fejlesztések nem sikerültek megfelelően.

"A következő versenyre új alkatrészeket kell tenni az autóra, amellyel sokkal versenyképesebbek lehetünk. Néhány lehetőséget a nem működő darabokkal elszalasztottunk és természetesen emiatt egy kis időt is veszítettünk. Belgiumba amit elvittünk mindent használtunk is, ez azt jelenti, működtek az alkatrészek. Remélem továbbra is ebbe az irányba haladunk és ha ez sikerül, akkor a szezon végéig még jobbak és versenyképesebbek lehetünk, mint a szezon első felében."

Forrás: f1hungary.fw.hu