2013. szeptember 6., péntek

Räikkönen a Lotus válaszára vár

Kimi Räikkönen nem kezd tárgyalásokba a Lotusszal 2014-ről, amíg a csapat nem ad biztosítékot jövő évi igényeire. 

Habár Daniel Ricciardo Red Bullhoz történő szerződésével megnőtt az esélye annak, hogy Räikkönent meg tudja tartani a Lotus, a csapat még az Infinity Racinggel kötendő szerződésének véglegesítésével foglalkozik.

Räikkönen Monzában elmondta, a szerződését érintő tárgyalások addig nem folytatódnak, amíg nem kap választ kérdéseire.

"Tudják miért nincs előrelépés és addig, míg ezeket a problémákat meg nem oldják, nem beszélünk a jövő évről. Ez ennyire egyszerű. Pontosan tudják ennek okait."

A finn pilóta elmondta, számára nem volt meglepő, hogy a Red Bull Ricciardót választotta.

"Nem hiszem, hogy bármi rosszul ment volna. Talán más dolgot szerettek volna megvalósítani. Ezt tőlük kell megkérdezni, nem tudom. Ez igazából nem is érdekel. Rendben van ez és nem most történt ilyen először. Néha tárgyalsz emberekkel és végül nem lesz belőle semmi."

A Ferrarival is összehozták Räikkönent és a finn pilóta csütörtökön közölte, nem kizárt, hogy visszatér ahhoz a csapathoz, ahol 2007-ben világbajnoki címet szerzett, majd 2009 végén szerződést bontott pilótájával a maranellói alakulat.

"Nem beszéltem soha senki ellen és nyilvánvalóan bizonyos területeken a múltban történhettek volna másképpen a dolgok. Nemcsak a Ferrarinál, más csapatoknál is."

Forrás: f1hungary.fw.hu

Webber: Ricciardo tökéletes a Red Bull számára

Mark Webber szerint Daniel Ricciardo szerződtetése a Red Bullhoz a tökéletes forgatókönyv a csapat számára. A Toro Rosso pilótája lehet a második személy, jövőbeli csapattársa, Sebastian Vettel után, aki sikeres pályafutást ér el a Red Bull pilótaprogramjának köszönhetően. 

Webber az év végén hagyja el a Formula-1-et és a sportautó világbajnokságban folytatja pályafutását. Az ausztrál pilóta szerint 24 éves honfitársa megérdemli a lehetőséget és úgy érzi nyomás alatt jól fog teljesíteni.

"Természetesen" - válaszolt Webber arra a kérdésre, örül-e honfitársa szerződtetésének. "Nagyon ritka, hogy ausztrál pilóta versenyezhet a Formula-1-ben. Nagyszerű átadni a stafétát neki a Red Bullnál, a nagyon, nagyon sikeres csapatnál. Ez nagyszerű Dan számára is, megérdemli a lehetőséget. Nagy teszt volt számára az európai megérkezés; jól tudta kezelni. És tökéletes forgatókönyv ez a Red Bull számára. Végre egy újabb pilótát tudtak felhozni a fiatal pilótaprogramból."

Webber tanáccsal nem akartad ellátni honfitársát: "Daniel a helyzetet jól kezeli. Tudja, hogyan kell ezt megoldani."

Ricciardo hozzátette: "Ezt magamnak kell kitalálni és minden rendben lesz."

Forrás: f1hungary.fw.hu

Massa: A tapasztalat lehet a kulcs

Felipe Massa reméli a hosszú eltöltött idő a Ferrarinál segítségében lesz és szerződést hosszabbítanak vele a jövő évre. 

Miután a 2013-as szezon eddig eltelt részében csapattársa, Fernando Alonso teljesítményét meg sem tudta közelíteni, a brazil pilótára nyomás nehezedik. Ugyanolyan feljavuló formát kellene elérnie, mint a tavalyi évben ahhoz, hogy a Ferrari év végén lejáró szerződését meghosszabbítsa, de Massa szerint sokkal inkább a tapasztalat és nem az eredményei lesznek a mérvadók abban, hogy kap-e új szerződést.

"Nem szabad elfelejteni, hogy a Ferrari nagyon jól ismer, nincs csapat, amely jobban ismerne náluk" - mondta el Massa Monzában. "A jövő évben minden a nulláról indul - más autó, más szabályok -, így a pilóta tapasztalata is fontos lesz. A verseny eredményei nem számítanak."

Nico Hülkenberg, Paul di Resta és Jules Bianchi neve is felmerült Massa utódjaként, de a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali a múlt héten kijelentette, a brazil pilótával hosszabbítana szerződést.

"Választásom természetesen Felipére esne, mert Felipe nagyon jó fiú és ha körbenézünk a pilótapiacon, akkor nincs sok olyan pilóta, aki azonnal teljesíteni tudna" - közölte Domenicali.

A Ferrari hazai versenyét futja Monzában és Massa bizakodik.

"Az autó sokkal versenyképesebb volt Spában, mint Magyarországon és ez egy fontos lépés volt számunkra. Úgy gondlom, versenyképesek lehetünk itt, mert a múltban, a tavalyi évben is, amikor az autó nem a legjobb volt, sikerült versenyképesnek lenni Monzában. Remélem az első helyekért harcolhatunk és ez a trend folytatódik a szezon hátralévő részében is."

Forrás: f1hungary.fw.hu