2013. október 1., kedd

Petrov a Marussiával tér vissza?

Úgy hírlik, hogy Vitaly Petrov a Marussia istállóval térhet vissza a rajtrácsra 2014-ben a Forma-1-ben.

Oroszország első F1-es versenyzője legutóbb úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy jelenleg nem rendelkezik elegendő pénzzel ahhoz, hogy visszatérjen a Forma-1-be, de rajta van az ügyön és nincsenek rossz kilátásai.

Mindeközben a SpeedWeek arról ír, hogy a pletykák szerint Petrov mögött már ott áll az induláshoz szükséges 20-30 millió eurós csomag, és akár még a Sauber is opciót jelenthet számára. Mindez azt jelentené, hogy a svájci csapat jövőre két fizetős orosz versenyzővel állna fel a rajtrácsra, miután Szergej Szirotkin szerződése gyakorlatilag borítékolható.

„Nem sokat változott a helyzetem az elmúlt időszak óta. Több lehetőségem is van a jövőt illetően. Például azt is hallottam, hogy a Sauber nem különösebben elégedett Esteban Gutierrezzel.” – mondta Petrov, aki 2010 és 2012 között versenyzett a Forma-1-ben a Renault és a Caterham színeiben.

Ugyanakkor Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatfőnöke hangsúlyozta, az orosz befektetők nem törekednek arra, hogy egy újabb honfitársuknak adjanak lehetőséget az istállónál.

A SpeedWeek az orosz médiára hivatkozván azt állítja, hogy Petrov a Marussiánál folytathatja tovább, ami papíron egy orosz F1-es istálló.

Nem szabad megfeledkezni arról a tényről, hogy 2014-ben Oroszország is futamot rendez az F1-ben, ami megkönnyítheti Petrov visszatérését.

Forrás: f1-live.hu

Ferrari: Massa bármelyik csapat számára előnyt jelentene

A Ferrari vezető beosztásában dolgozó mérnöke úgy véli, hogy Felipe Massa egy komoly kvalitásokkal és tapasztalatokkal rendelkező pilóta, aki gyakorlatilag bármelyik csapat számára előnyt jelentene.

Továbbra sem tisztázott, hogy mi lesz Massa sorsa a Forma-1-ben. Egyelőre úgy tűnik, hogy a Forma-1-ben maradhat, miután a támogatóinak hála 12-15 millió euró állhat mögötte, ami a Force India, a Sauber, a Williams és a Lotus számára is vonzó lehet.

A brazil versenyző már többször elmondta, hogy csak akkor marad a sportban, ha egy versenyképes autó dolgozik alatta. Massa most arra számít, hogy a Lotusnál folytathatja tovább, mely szerinte a legjobb lehetőséget jelentheti számára.

Simone Resta, a Ferrari helyettes vezető tervezője a brit Autosport kérdésére elmondta, úgy véli, hogy Massa a többi csapat számára is értékes lehet.

„Ő egy nagyon tapasztalt versenyző. Egy egészen magas szinten versenyzett nekünk a 2007-es idény óta, így sok tapasztalattal rendelkezik.” – tette hozzá a mérnök.

Resta szerint Massa mindemellett egy nagy csapatjátékos is.

„Felipe egy nagyszerű csapatjátékos, miközben a szimulátorban is hasznos munkát végez, és segít nekünk a fejlesztésekben a hétvége során is. És amikor megkérdezik őt arról, hogy mennyire nyitott a csapattársa támogatását illetően, akkor rendre nagyon pozitív választ ad.”

Forrás: f1-live.hu

Barrichello már Brazíliában újra F1-es autóba ülhet?!

Rubens Barrichello nem tett le a Forma-1-ről, és az is megeshet, hogy az idei Brazil Nagydíjon ismét autóba ül: ezt állítja az O Estado de S. Paulo lap. Nincs szó a 2014-es szezonról, csak egy futamra szóló visszatérésről beszélnek.

Továbbra is kiemelt téma, hogy biztosítsák a brazil versenyzők jelenlétét a Forma-1-ben. Ecclestone is dolgozik az ügyön, hogy Massa helyet kapjon 2014-re, és az sem kizárt, hogy Barrichello visszatér. A 41 éves versenyzőt a Sauberrel hozták szóba, ahol Szirotkin mellett versenyezne, ezzel biztosítva a tapasztalatot és a brazil tőkét, mely beáll mögé. Massa helye a Lotusnál lehet, és újra két brazil lenne a rajtrácson – Ecclestone semmiképp sem akarja, hogy 1969 után újra brazil nélkül maradjanak.

A fent említett lap nem beszél még a következő évről: már az idei szezonban lehetségesnek tartja a 325 nagydíjrajtot maga mögött tudó versenyző visszatérését. Barrichello jelenleg a Globo TV kommentátora, és Livio Orrichio megpróbálta elérni honfitársát azzal kapcsolatban, hogy van-e igazságalapja a dolognak. Mint írja, nem tudta elérni, de Barrichello ennyit válaszolt SMS-ben: „Ki tudja?”. Arról nem tudni, hogy ebben az esetben Gutiérreznek vagy Hülkenbergnek kellene-e átadnia a helyét Interlagosban.

Szingapúrban Ecclestone-t is megkérdezték arról, mit szólna Barrichello visszatéréséhez. A brit annyit felelt, hogy „jó”.

Barrichello 1993-ban debütált Kyalamiban, és a 2011-es Brazil Nagydíjon búcsúzott a Williams versenyzőjeként. Jelenleg a hazai Stock Carban versenyez egy Peugeot-val.

Forrás: f1-live.hu