2013. október 9., szerda

Grosjean a következő versenyen már csapattársa előtt végezne

Romain Grosjean elégedett a Dél-koreai Nagydíjon elért eredményével, igaz a biztonsági autós fázis végén elkövetett hiba még mindig bosszantja. A hétvégén megrendezésre kerülő Japán Nagydíjon természetesen szeretné elfedtetni rontását, és ezúttal csapattárs előtt érne célba!


A francia pilóta nagyszerűen kezdte a dél-koreai versenyt, a start után ugyanis megelőzte Lewis Hamiltont, és hosszú körökön keresztül haladt a futamot vezető Sebastian Vettel mögött. Az első biztonsági autós fázis után azonban elkövetett egy kisebb hibát, így csapattársa, Kimi Räikkönen hamar átvette pozícióját. A hiba után frusztrálttá váló Grosjean később csapatrádión kérte, hogy márkatársa adja vissza pozícióját, az istálló vezetői azonban versenyzésre ösztönözték a franciát. Előzésre végül nem került sor, így Grosjean végül harmadikként, Räikkönen pedig másodikként végzett. A Lotus hivatalos honlapjának nyilatkozó francia pilóta a Japán Nagydíj előtt már sokkal higgadtabban beszélt a történtekről, sőt úgy véli, hogy a csapat helyesen döntött, amikor a helycserére való utasítás helyett a szabad verseny mellett tette le a voksát.
„Nagyszerű eredmény volt! Persze az még jobb lett volna, ha a dobogó eggyel magasabb fokára állhatok, az pedig egyenesen csodálatos, ha a legmagasabbra. Hamiltonnal remek csatát vívtam, a Lotus sebessége pedig szinte tökéletes volt, a biztonsági autó azonban megtörte a lendületemet, a beküldése után ugyanis elveszítetten az esélyt arra, hogy a győzelemért harcoljak. Sajnos egy kisebb hibát is elkövettem, így Kimi gyorsan megelőzött, úgyhogy a második helyett végül a harmadik pozíciót szereztem meg” - kezdte a francia, aki úgy gondolja, hogy, ha csak minimális is, de lett volna esélye a győzelem megszerzésére. „A biztonsági autós fázis előtt nagyon jól álltunk, és azt hiszem, megszorongathattuk volna Vettelt. Persze nem tudjuk, hogy mennyi tartalék volt benne, de úgy érzem, most voltam legközelebb az első futamgyőzelemhez!” - mondta, majd a Räikkönennel vívott küzdelemre terelte a szót.
„Amikor a csapat két versenyzője ugyanazért a pozícióért küzd, akkor a vezetőségnek elégedettnek kell lennie, ez ugyanis azt bizonyítja, hogy mindketten kihozzák a maximumot az autóból. Számomra egyértelmű, hogy mind a ketten versenyképesek vagyunk, és egymás ellen mindig sportszerűen küzdünk. Dél-Koreában én hibáztam, ő pedig megelőzött, de nem szeretném, hogy ez újra megtörténjen. A csapat is enged versenyezni minket, egyedül akkor szólnak bele a küzdelembe, ha az egyik pilóta eltérő stratégián van, szerintem ez a helyes hozzáállás. Remélem, lesz még pár csatánk a dobogós helyezésekért! Egy biztos, én olyan keményen fogom nyomi, amilyen keményen csak lehet, és mindent megteszek, hogy legközelebb én legyek elöl” - folytatta Grosjean, aki riválisaihoz hasonlóan már izgatottan várja a Japán Nagydíjat.
„Tudom, hogy nem én mondom ezt elsőként, de imádom a szuzukai versenypályát! Kivételes helyszín ez, és szinte az összes versenyző kedveli valamiért, sőt mindenkinek van valami szép emléke erről a pályáról. Szuzukában nem csak a kanyarkombinációk könyörtelenek, hanem az egész vonalvezetés, azaz egy apróbb hibával is rengeteget veszíthetsz, úgyhogy ezen a pályán nem sok idő van a pihenésre. Ha sikerül egy jó kört futnod, akkor valami csodálatos érzés fog el, ha nem, akkor viszont folyamatosan javulni akarsz, és addig próbálkozol, amíg el nem éred az áttörést. Minden pálya kihívások elé állítja a versenyzőket, a szuzukai azonban folyamatosan próbára teszi őket, szerintem éppen ezért annyira különleges” - zárta gondolatait a huszonhét esztendős sportember.
Forrés:hirado.hu
Reklám:
A legismertebb hazai egészségügyi portál, a HáziPatika.com saját szolgáltatásainak kiegészítésére indította el az Egészségbolt webáruházat. Az ötlet sikerességét bizonyítja, hogy a bolt immár önálló életet él, és folyamatosan bővülő kínálattal várja régi és új vásárlóit.

Minden ami F1

- A Forma-1-ben minden egyre drágább lesz - Aggódnak a kiscsapatok

- Hülkenberg ultimátumot adott az iránta érdeklődő csapatoknak

- Hamilton nagy bajnoknak tartja Vettelt

- A Red Bull nem számít arra, hogy Vettel már Japánban bajnok lesz