2014. július 22., kedd

Akár a valóság!


Tudom ez inkább most E-sport lesz de muszáj vagyok kitérni a Formula 1 informatikai játékadaptációira is.. Ugyanis a PC ipar most már egyeduralkodó jogokkal rendelkező Codemasters által mindíg részesül az aktuális évi szezon eldolgozásában játék formában.Jó szerével évről-évre csalódás Illetve ha mégsem, akkor az előző év huhh de jó lett játékának a ráncfelvarrott változata.

A tapasztalatok mutatják, hogy az új évezred elején kiadott EA Sports általi száguldó cirkusz dömping a 2000-es évek közepére abba maradt. Nem csak a Sony által felvásárolt jogok miatt, illetve az akkori új konzolok általi "hatalomátvétel" a Pc-sek néhány évre az Rfactor után lemondhattak a Formula 1-es szezonok élvezetékről. Szerencsére mind az EA által kiadott F1 Challenge 99-02 mind az Rfactor kitűnően volt moddolható így ez az akadály részben elhárult.

Egészen 2009-ig kellett újra hivatalos liceneszelt F1-es sorozatra várni a Codemasterts révén. De ez még gyermekcipőben járó kezdeti modell volt az új generációs PC-k hajnalán. 2010-től évről évre nagy változásokon menve át fúrták faragták a játékot, amely hol nagyobb játékélménybeli, hol grafikai szépítésen jobbításon esett át, s nem csak a károgók látták,hogy néha-néha mintha nem a megfelelő munkát fektették bele.Nos idénre next-gen grafikát és egy teljesen új játékot ígértek. Nos meglátjuk. Uraim kapcsolják be biztonsági öveiket.Érkezik az F1 2014.