2013. július 22., hétfő

Kovalainen félresöpörte a Caterham-pletykákat

Az előző három szezont a zöld-sárga csapatnál töltő finn versenyző cáfolta azon pletykákat, hogy a sokak szerint alulteljesítő Giedo van der Garde helyére készül ülni.

A Caterham, melynek Lotus Racing néven történő megalakulása óta egészen a tavaly év végéig Heikki Kovalainen volt az egyik versenyzője, az idei szezonra két komolyabb szponzori háttérrel rendelkező versenyzőt szerződtetett, így a finn pilóta partvonalon kívülre került. Az elmúlt versenyhétvégéken felerősödtek azok a Bahrein óta hallható pletykák, melyek szerint Kovalainen hamarosan visszatérhet a csapathoz, méghozzá Giedo van der Garde helyére.

„Úgy vélem, az effajta pletykák igen gyakoriak a Formula-1-ben, ha valaki egy gyengébb versenyt fut. Nem volt semmiféle tárgyalásom a csapattal, és nem tervezem más helyét elvenni, szóval nem tudom, honnan jött ez az egész. Nyugodtan várok, de természetesen készen állok, ha valakinek szüksége van rám” – mondta Kovalainen a helyzetről.
Mindemellett a 31 éves finn versenyző a háttérben jelenleg is a Caterhammel dolgozik: „Sok időt töltök a tervezőkkel és a mérnökökkel, egy új, nagyon jó szimulátorunk van. A csapat minden erejét a 2014-es szezonra fordítjuk. Természetesen a célom az, hogy visszatérjek a versenyzésbe, de jelenleg az egyetlen célom az, hogy folytassam a munkát a Caterhammel, és mindent megtegyek, hogy segíthessek nekik. Nincs több hozzáfűzni valóm” – zárta rövidre Kovalainen.
Forrás: formula.hu