2013. augusztus 2., péntek

Brawn: Van még Hamiltonban

Ugyan Hamilton a Magyar Nagydíjon dominált és az elmúlt három versenyen háromszor is pole pozícióból indulhatott, Brawn szerint a pilótának még alkalmazkodnia kell új csapatához.






"Amikor egy olyan kaliberű pilóta, mint Lewis csatlakozik a csapathoz, akkor komoly elvárások vannak vele szemben, de minden pilótának időre van szüksége a beilleszkedéshez és az apró részletek megértéséhez. Ez egy ideig eltart, de nagyszerű erre utaló jeleket láttunk, különösen az elmúlt néhány versenyen" - mondta el Brawn.

Hamilton győzelmével 48 pontra csökkentette hátrányát a bajnokságot vezető Sebastian Vettellel szemben és a hátralévő kilenc versenyen még 225 pont szerezhető. Formája alapján Hamiltont bajnokesélyesként kell számon tartani. A brit pilóta a Brit Nagydíjon az élen állt, majd gumiprobléma miatt visszaesett és végül a negyedik lett. Ennek ellenére az elmúlt három versenyen Hamilton szerezte a legtöbb pontot.

Bajnok esélyeiről elmondta: "Jelenleg túl korai erről beszélni. De természetesen megfordult a fejemben."

A brit pilóta hozzátette, úgy érzi, olyan autóval rendelkezik, amellyel a hátralévő versenyeket megnyerheti.

"Bízom az autóban. Csodálatos érzés vezetni."

Hamilton a szezon elején szenvedett a Mercedes megismerésével, majd Bahreinben, Spanyolországban és Monacóban az időmérő edzéseken jobban teljesített csapattársánál, Nico Rosbergnél.

Forrás: f1hungary.fw.hu

A Lotus Räikkönen döntésére vár

Eric Boullier beismerte, a Lotus Kimi Räikkönen döntésére vár.





Korábban a Lotus közölte, nyomást helyez a finn pilótára, hogy gyorsabban döntsön arról, hogy szeretnék 2014-ben folytatni pályafutását. A pletykák szerint a csapatfőnök, Eric Boullier augusztus elejére várt döntést.

A francia szakember azonban elmondta: "Nem pontosan ezt mondtam. Azt közöltem, hogy augusztusra döntés születik, de ez nem az én elhatározásom volt."

Ha a Lotus elveszíti Räikkönent, az jó hír lehet a csapattárs, Romain Grosjean számára.

"Az egyértelmű, hogy a teljesen új pilótafelállás nem jó. Az a legjobb, ha Kimit és Romaint is megtartjuk. Valójában mindig fontos legalább az egyik pilótát megtartani - figyelembe véve, hogy a szabályok sokat változnak, vagy nem."

Boullier hozzátette, bíznak a Lotus tartalékpilótájában, Davide Valsecchiben is.

"Ha csapatunknál nem lesz hely, akkor azt hiszem, jó esélye van arra, hogy egy másik csapatnál mutatkozzon be. Megmutatta lehetőségeit, gyors és esélyt érdemel a Formula-1-ben.

Forrás: f1hungary.fw.hu


Schumachert meglepte a Mercedes formája

Michael Schumacher beismerte, meglepődött a Mercedes idei formáján, miután a 2012-es szezonban a csapat csak szenvedett.


A brackley-i alakulat tavaly az ötödik helyen végzett a világbajnokságot, csak 142 pontot gyűjtött, 66 egységgel kevesebbet, mint eddig az idei évben.

Schumacher 49 pontig jutott és a 13. lett a pilóták pontversenyében, majd úgy döntött, visszavonul - helyére Lewis Hamilton érkezett.

Az idei évben a csapat már háromszor tudott futamot nyerni és jelenleg második a világbajnokságban a Red Bull mögött. Schumacher beismerte, meglepődött a 2012-es szezon után ezen a teljesítményen, de hozzátette, örül, hogy korábbi csapattársa, Nico Rosberg meg tudja mutatni, milyen kiegyensúlyozott teljesítményre képes.

"A tavalyi eredmény után meglepetés látni őket ilyen teljesítménnyel. Nem számítottam rá, de örülök neki. Az emberek talán most már sokkal jobban tudják, mennyire jó Rosberg."

Mielőtt kiderült, hogy a hétszeres világbajnok visszavonul, a pilótát más csapattal is hírbe hozták, de Schumacher elmondta, nem bánja a visszavonulást.

"A sport már több, mint 20 versenynél jár. Az egész szezon során nagyon keményen kell dolgozni a csapatért és sok más munkát is el kell végezni. A három év alatt sok energiát felemésztett ez, nem tudtam olyan szinten folytatni, ahol szerettem volna. Nem lett volna elég néhány futamot nyerni, mivel célom a bajnoki cím megszerzése volt."

Forrás: f1hungary.fw.hu