2013. augusztus 3., szombat

Räikkönen már előszerződést írt alá a Ferrarival?

A német Bild jelentése szerint Kimi Räikkönen a Ferrarihoz tart.


    


"Belső forrásaink arról számoltak be, hogy Kimi Räikkönen már előszerződést írt alá a Ferrarival" - olvasható az újságban. "Már azt is tudjuk, ki fogja a finn pilótát helyettesíteni a Lotusnál. Ő Felipe Massa."

Kimi Räikkönen korábban már dolgozott a Ferrari csapatnál. 2007-ben a maranellói csapatnál szerezte eddigi egyetlen bajnoki címét. A finn pilóta visszatérése korábbi munkaadójához pofon lenne Fernando Alonso számára. A finn pilótát végül Alonso szponzora, a Santander túrta ki a Ferraritól. A dühös finn a rali világbajnokságban próbált szerencsét, de talán gyógyír lehetett számára a 14 milliós végkielégítés is. Räikkönent a tavalyi évben már megkereste a Ferrari, de a finn pilóta nem kívánt szerződést kötni velük.
Több oka is lenne a Ferrarinak Räikkönent leszerződtetni.
Először is, az olaszoknak szüksége van egy erős második pilótára, Alonso mögé. Még Alonso korábbi menedzsere, Flavio Briatore is elfogadna egy erős második számú pilótát a spanyol mellé: "Az élcsapatnak tudnia kell kezelni két élpilótát."
Másrészt a csapat tudja, hiba volt 2009-ben Räikkönent elengedni, hiszen ő legalább 2007-ben bajnoki címet szerzett, míg Alonsónak erre négy év is kevés lehet.
A csapat autóját a szeptember 1-vel munkába álló James Allison gyorsabbá tudja tenni - ahogyan megtette ezt a Lotusnál is. Räikkönen a szakembernek köszönheti azt, hogy jelenleg bajnoki címért harcolhat.

Forrás: f1hungary.fw.hu





Ma 24 éves Jules Bianchi

A Marussia csapat francia újonca 1989. augusztus 3.-án, Nizzában született.


2007-ben megnyerte a Formula Renault 2.0 bajnokságot.
Jules idén debütált a Formula 1-ben és eddigi legjobb eredménye egy 13. hely, melyet a maláj nagydíjon szerzett.
Korábbi években a Ferrari (2011) és a Force India (2012) tesztpilótája volt.
Azzal, hogy Bianchi idén bekerült a Formula 1-be, már 4 francia versenyző van a jelenlegi mezőnyben (Romain Grosjean, Charles Pic, Jean-Eric Vergne)