2013. augusztus 18., vasárnap

Red Bull: Nagyon is komolyan vesszük a Mercedest

Lewis Hamilton magyarországi győzelme és a Mercedes javuló formája láttán a Red Bull egyre komolyabb ellenfélnek tartja a német istállót a bajnoki küzdelemben. Helmut Marko, a címvédő csapat tanácsadója szerint az Ezüstnyilak hamarosan a jobb bajnoki esélyekkel bíró angol versenyzőjükre fókuszálnak – Nico Rosbergnek pedig lassan be kell állnia csapattársa mögé. 

Lewis Hamilton jelenleg a bajnoki tabella negyedik helyén áll, lemaradása 48 pont az éllovas Sebastian Vettel mögött. Csapattársa, Nico Rosberg eggyel több (két) futamgyőzelme ellenére is negyven ponttal kevesebbet gyűjtött eddig nála, s ezzel jelenleg hatodik a bajnokságban. Helmut Marko, a Red Bull csapat tanácsadója szerint mindez egyértelmű helyzetet teremt a Mercedesnél: miután az istálló Magyar Nagydíjon mutatott erős formája révén a bajnokság egyik esélyesévé lépett elő, a szezon második felében minden erejével a jobb helyzetben lévő Hamilton mögé kell állnia, hogy még valóban legyen esélyük legyőzni riválisaikat.

„Nagyon is komolyan vesszük a Mercedest – nyilatkozta az osztrák szakember a német Auto Bild Motorsportnak. – Mi tavaly negyvennyolc ponttal álltunk Alonso mögött – ennek ellenére is bajnokok lettünk. Ebből látszik, milyen gyorsan fordulhat a kocka. A Mercedesnél most érzik az esélyt, ezért Hamilton mögé állnak.”

A német csapatnál ugyanakkor továbbra is visszafogottan nyilatkoznak bajnoki esélyeikről. Toto Wolff, a csapat sportigazgatója szerint például még abban sem lehetnek biztosak, hogy a következő futamokon tartani tudják hungaroringi erős formájukat. „Ha fél éve az egyéni vagy csapatbajnoki címről beszéltünk volna, mindenki őrültnek tartott volna minket. A riválisaink már elérték, hogy tartósan az élen legyenek – nekünk is ez a célunk. Most tehát a konszolidáció a legfontosabb számunkra a szezon második felében, a bajnokságra pedig nem gondolunk” – nyilatkozta korábban Wolff.

Honfitársa, a Mercedes-tanácsadó Niki Lauda pedig hozzátette, a Mercedesnél továbbra sem lehet szó csapatsorrendről, Nico Rosberget csak a legvégső esetben sorolnák Lewis Hamilton mögé. „Nálunk egyértelmű a szereposztás: mindenki azt teheti, amit akar. Még messze nem vagyunk olyan helyzetben, hogy döntenünk kelljen. A kérdést tehát nyitva hagyjuk mindaddig, amíg valóban komoly nem lesz a helyzet” – mondta a háromszoros világbajnok az Auto Motor und Sportnak adott interjújában.

Forrás: hirado.hu