2013. augusztus 16., péntek

Van der Garde: szerintem elég jól megy a tanulás

Giedo van der Garde úgy érzi, elég jól veszi a Forma-1 rázós útját, és felhívta a figyelmet arra, milyen nehéz dolga van egy újoncnak a királykategóriában. A holland versenyző elégedett eddigi teljesítményével.

Van der Garde 28 évesen került be a Forma-1-be, előtte négy évet húzott le a GP2-ben. Jelenleg az utolsó előtti helyen áll a bajnokságban, legjobb eredménye a Mogyoródon elért 14. hely. A Caterham versenyzője így felelt arra a kérdésre, mit kellett megtanulnia az első félévben.

„Mindent. Ha a GP2-ből fellépsz az F1-be, az elég nagy lépés”- mondta az ESPNF1-nek.

Van der Garde hat szabadedzést teljesített tavaly, de a kevés tesztlehetőség miatt mindent élesben kell elsajátítani. „Nagyon sok a tennivalód; sok médiamunka, szponzori események, és mindig van valami nagy program az autó vezetése mellett. A csapat sokkal nagyobb, szóval mindenhez hozzá kell szoknod”- mondta a versenyző.

„A versenyek hosszabbak, sokkal több a szabadedzés, sokkal több megbeszélésen veszel részt, és az autó folyamatosan változik, mivel sok rajta az újdonság – dolgok, melyekhez hozzá kell szoknod. Nehéz dolga van egy újoncnak, mivel alig van tesztelés, és be kell ugranod. A rázós utat kell bejárnod, de ez az egyetlen lehetőséged – boldogulnod kell vele. Szerintem elég jól boldogulok”- jelentette ki.

Forrás: f1-live.hu

Egy újabb vad pletyka: Maldonado bevásárolja magát a Ferrariba és Alonso csapattársa lesz?


Egy venezuelai lap úgy tudja, hogy Pastor Maldonado is esélyes lehet Felipe Massa helyére a 2014-es esztendőben.


Maldoando 2011 óta versenyez a Forma-1-ben. Sokan a mezőny egyik leggyorsabb versenyzőjének tartják a 28 esztendős venezuelait, aki fejben azonban sokszor nincs a pályán és a hibái balesetekhez vezetnek.

A venezuelai kormány által támogatott Correo del Orinoco most arról ír, hogy Maldonado lehet Fernando Alonso új csapattársa 2014-től. Erre jelen állás szerint nincs sok esély, de ha a Ferrari valóban egy gyors és tehetséges dél-amerikai pilótát szeretne Massa helyére, aki mögött még komoly támogatók is állnak, még be is következhet a váltás.

A Ferrari legutóbb Kimi Räikkönen érkezését tagadta, és az olasz csapat szóvivője elmondta, jelenleg semmilyen formában nem érintettek az átigazolási piacon, még akkor sem, ha a brazil pilótájuk valóban gyengén teljesít.



Massa távozására immáron igen nagy az esély, és lehetséges, hogy Maldonado neve is felkerült arra a bizonyos listára, melyen állítólag Nicolas Hülkenberg, Adrian Sutil, Paul di Resta és Jules Bianchi is szerepel.

A Correo del Orinoco megbízható információkra hivatkozván állítja, Massa szinte biztosan elhagyja Maranellót a szezon végeztével, és a venezuelai versenyző lehet az utód, akinek az agresszív stílusa még feküdhet is a Ferrarinak. Maldonado legutóbb úgy nyilatkozott, hogy noha egy nap mindenképpen szeretne egy top-istállónál versenyezni, továbbra is azzal számol, hogy 2014-ben is a Williams versenyzője lesz.

Forrás: f1-live.hu