2013. július 31., szerda

Ferrari: Nem tettünk ajánlatot Räikkönennek

A Ferrari nem új pilótákat keres, sokkal inkább arra koncentrál, hogy a nyári szünet alatt versenyképesebbé tegye autóját. Ezt a csapat szóvivője közölte, miután a pletykák arról szóltak, hogy a csapat Kimi Räikkönent szemelte ki.


A német Bild szerdán arról számolt be, hogy a Ferrari egy vonzó ajánlatot tett a finn Räikkönennek, akit 2014-re szeretnének visszacsábítani a Scuderiához.

A csapat szóvivője azonban elmondta, eddig nem néztek körbe a pilótapiacon és hozzátette, a pilótakérdés minden évben szokásos beszédtéma.

"Azoknak, akiknek rövid a memóriájuk: egy évvel ezelőtt mindenki egy sor pilótával állt elő, akik Felipét (Massa) helyettesíthetik" - közölte a szóvivő.

Forrás: f1hungary.fw.hu



Az utóbbi két év legnézettebb futama volt

Az utóbbi két év legnézettebb Forma-1-es futama volt a televízióban a múlt hétvégi Magyar Nagydíj.


A Magyar Nagydíj három napján több mint 3,2 millió néző követte az M1-en és az M2-n a több mint 15 órányi közvetítést, műsort, ismétlést.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap sajtóirodájának a Nielsen Közönségmérés adatain alapuló hétfői közleményéből kiderül, hogy a vasárnapi futam alatt több mint kétmillióan kapcsoltak az M1 csatornára, az átlagos nézettség pedig 1 millió 346 ezer volt. Ez azt jelenti, hogy a tévénézők 43,3 százaléka választotta az élő közvetítést, a 18-49 éves korosztályba tartozó férfi nézők körében pedig 57,2 százalékos volt az M1 közönségaránya.

Ezzel a vasárnapi nagydíj a hét legnézettebb műsora volt a magyar televíziókban.
Forrás: mcsatorna.hu

A Ferrari is bejelentkezett Räikkönenért

Német médiajelentések szerint nemcsak a Red Bull, hanem a Ferrari is bejelentkezett a Lotus világbajnok versenyzőjéért, Kimi raikkönenért.


A finn jelenleg érvényben lévő szerződése a szezon végén jár le a Lotusnál, és menedzsmentje egy ideje már egyeztetéseket folytat jelenlegi csapatával, illetve a Red Bull Racinggel is.
A Magyar Nagydíj helyszínén ütötte fel fejét a pletyka, miszerint a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso is egyeztetéseket kezdeményezett a Red Bull-lal, a Bild című napilap jelentése szerint pedig nemcsak a spanyol pilóta nézelődik más felé, hanem bizony a Scuderia is: az olasz csapat állítólag csütörtökön, a Hungaroringen ajánlatott tett Kimi Räikkönennek.
A német lap azt is tudni véli, a Red Bull 15 millió eurós alapbért fizetne Räikkönennek, ha az odaigazolna a jövő évre, plusz különféle bónuszokat kapna, és a csapat támogatná motokrossz- és jégkorong-tevékenységét. A Ferrarinak ezt az ajánlatot kellene felülmúlnia.
Räikkönen 2007 és 2009 között már versenyzett a Ferrarinál – akkor épp Fernando Alonso érkezése miatt bontották fel szerződését. Most pedig nem elképzelhetetlen, hogy épp a spanyol helyére érkezik majd.
Alonsót egyébként még a vasárnapi Magyar Nagydíjat követően kérdezték meg arról, mit szeretne 32. születésnapjára, mire a spanyol így felelt: „Valaki más autóját.”
Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke ezt követően szólította fel versenyzőjét tisztelettudóbb viselkedésre.
Forrás: f1vilag.hu