2013. augusztus 31., szombat

Lotus: Räikkönen számára nem a pénz a legfontosabb

A Lotus közölte, sokkal inkább erős autóra, nem pedig rengeteg pénzre van ahhoz szükség, hogy meg tudják tartani Kimi Räikkönent a 2014-es szezonra. 


Habár a figyelem középpontjában a Lotus pénzügyi problémái miatt került - az új szerződést még nem véglegesítették az új befektetővel, az Infinity Racinggel -, a csapattulajdonos, Gerard Lopez elmondta, Räikkönent sokkal inkább a teljesítmény érdekli.

A komoly 2014-es műszaki szabályváltozások előtt, amikor a motorok sokkal fontosabb szerepet kapnak, Räikkönen szeretné, ha a Lotus szorosabbra fűzné a szálakat a Renault-val.

Az Autosport szerint a Lotus keményen dolgozik azon, hogy a Renault kibővítse partnerkapcsolatát a csapattal, amely szélesebb körű marketing- és műszaki együttműködést eredményezhet.

"A dolgok alakulnak" - mondta el Lopez Räikkönen helyzetéről. "Két hónappal ezelőtt azt mondtam, ameddig megkapja tőlünk, amit akar - amely műszaki garancia a jövő évre -, addig jó esély van arra, hogy nálunk marad."

Räikkönen nyíltan beismerte, hogy a múltban problémák voltak a teljesítménnyel összefüggő bonusz pénzek kifizetésével, de Lopez elmondta, ez a tény nem vezet szerződésbontáshoz.

"Ez nem probléma. Azt hiszem, volt néhány probléma a pontokon alapuló kifizetéseken és ennyi. A fő dolog, hogy a jövő évben újra az élcsapatok között legyünk, mert a műszaki előírásokban komoly változás történik. Nem akarja, hogy egyszerűen csak partnercsapat legyünk. Tárgyalunk arról, milyen formában lehetne közelebb kerülni a Renault-hoz. Ezért nem írtuk még alá motorszállítói szerződésünket."

Forrás: f1hungary.fw.hu

Lauda: A Ferrarinak le kell szerződtetnie Räikkönent

Niki Lauda arra bíztatja a Ferrarit, hogy szerződtesse le Kimi Räikkönent 2014-re.




Räikkönen a pénzügyi problémák miatt távozni szeretne a Lotustól, de miután a Red Bullal megszakadtak a tárgyalások Mark Webber ülésének elfoglalására, a finn pilóta a Ferrarihoz való átszerződést próbálja elérni. Lauda szerint Räikkönen és a maranellói csapat számára is egyértelmű a helyzet.

"A csapatnak lökést adhjat, ahogyan Lewis Hamilton tette a Mercedesszel. És bosszúságot okozhatna Alonsónak. Ha én lennék Luca di Montezemolo, akkor leszerződtetném Kimit."
Forrás: f1hungary.fw.hu


Kovalainen még nem mondott le a Formula-1-ről

Heikki Kovalainen beismerte, még nem kész követni Mark Webbert és nem mondott le a Formula-1-es versenyzési lehetőségről annak ellenére, hogy az idei évben nem kapott versenyzői ülést.



A finn pilóta beismerte, szárnyaló pályafutása megrekedt, amikor nem állt be a fizetős pilóták sorába, ezért nem tudta megtartani állását a Caterhamnél. Most, 11 futammal a szezon megkezdése után álláspontja változatlan, de Kovalainen beismerte, az, hogy a Caterhamnél lehetőséget kap a szabadedzéseken mutatja, szeretne visszatérni.

Kovalainen legutóbb a Belga Nagydíj szabadedzésén ülhetett autóba és a finn pilóta tapasztalatára Monzában is számíthat a Caterham.

A finn pilóta beismerte, Mark Webber döntése arról, hogy felhagy a Formula-1-el meglepte őt, de hozzátette ő még nem szándékozik távozni a sportból.

"Amikor néhány évvel ezelőtt beszéltem Markkal, akkor úgy tűnt, kész távozni, de a tavalyi év végén úgy gondoltam, motivációja visszatért" - mondta el Kovalainen. "Ennek következtében kissé meglepődtem, amikor hallottam bejelentését arról, befejezi Formula-1-es pályafutását."

A Formula-1-ben elérhető ülésekért nagy valószínűséggel fizetni kellene, ezért Kovalainen lehetőségei korlátozottak, de beismerte, felkészült a harcra és nem akar még hátat fordítani a Formula-1-nek.

"Az idei évben felkértek különböző projektekre különböző kategóriákban, de nem érdekeltek ezek. Úgy érzem, még valamit tudok nyújtani a Formula-1-ben és próbálok újra versenyezni."

Forrás: f1hungary.fw.hu