2013. június 24., hétfő

Kubica: Versenyezni akarok, nem tesztelni

Robert Kubica elmondta, nem törekszik arra, hogy Formula-1-es teszten vegyen részt, bár már 80 százalékosan felkészült arra, hogy visszatérjen az autósport csúcsára.

A BMW és a Renault korábbi pilótája, az olasz La Gazzetta dello Sport-nak elmondta, hiányzik számára a Formula-1.

"Mindent megteszel, hogy bekerülj és ott maradj, majd egyik napról a másikra, ismert okok miatt, elveszíted lehetőségét annak, hogy ott lehess. Így logikus, hogy hiányzik a Formula-1."

A 28 éves pilóta jelenleg a raliban áll rajthoz, a Citroen csapattal.

"Még nem eléggé mozog jobb karom a Formula-1-hez. Hosszú még az út és minden tőlem függ. Nem lennék fizikálisan tökéletes formában a Formula-1-es versenyhez" - tette hozzá Kubica.

A lengyel pilóta beismerte, hogy a Mercedes Formula-1-es szimulátorában folyamatosan dolgozik, a német csapat is megerősítette, Kubica segít az autó fejlesztésében.

"Valójában nem tudnék vezetni minden pályán. Például Monte Carlóban, jobban el kell tekerni a kormányt és ezt nem tudom megtenni. Természetesen tudnám vezetni az autót, ezt éreztem korábban a szimulátorban, de értelmetlen a pályán tesztelni, ha nem mehetek el minden pályára. Fizikálisan természetesen a szimulátor nem képes a megfelelő G-erőt biztosítani, de a kormányt tekerni és az irányítást elvégezni olyan, mint egy valódi autóban. Most ezt már segítség nélkül el tudom végezni, de őszintén szólva csak a pályák 80 százalékán tudnék vezetni."

Kubica cáfolta, hogy a Formula-1-es tesztet már betervezte.

"Nem lehet ezt eltitkolni mindenki előtt. Nem, valójában a valódi versenyzés nélkül a teszt nem érdekel" - tette hozzá.

Forrás: f1hungary.fw.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése