2013. július 31., szerda

A Ferrari is bejelentkezett Räikkönenért

Német médiajelentések szerint nemcsak a Red Bull, hanem a Ferrari is bejelentkezett a Lotus világbajnok versenyzőjéért, Kimi raikkönenért.


A finn jelenleg érvényben lévő szerződése a szezon végén jár le a Lotusnál, és menedzsmentje egy ideje már egyeztetéseket folytat jelenlegi csapatával, illetve a Red Bull Racinggel is.
A Magyar Nagydíj helyszínén ütötte fel fejét a pletyka, miszerint a Ferrari kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso is egyeztetéseket kezdeményezett a Red Bull-lal, a Bild című napilap jelentése szerint pedig nemcsak a spanyol pilóta nézelődik más felé, hanem bizony a Scuderia is: az olasz csapat állítólag csütörtökön, a Hungaroringen ajánlatott tett Kimi Räikkönennek.
A német lap azt is tudni véli, a Red Bull 15 millió eurós alapbért fizetne Räikkönennek, ha az odaigazolna a jövő évre, plusz különféle bónuszokat kapna, és a csapat támogatná motokrossz- és jégkorong-tevékenységét. A Ferrarinak ezt az ajánlatot kellene felülmúlnia.
Räikkönen 2007 és 2009 között már versenyzett a Ferrarinál – akkor épp Fernando Alonso érkezése miatt bontották fel szerződését. Most pedig nem elképzelhetetlen, hogy épp a spanyol helyére érkezik majd.
Alonsót egyébként még a vasárnapi Magyar Nagydíjat követően kérdezték meg arról, mit szeretne 32. születésnapjára, mire a spanyol így felelt: „Valaki más autóját.”
Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke ezt követően szólította fel versenyzőjét tisztelettudóbb viselkedésre.
Forrás: f1vilag.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése