2013. augusztus 12., hétfő

A Ferrari nem adja fel: sok fejlesztéssel készülnek az őszi hajrára

A Scuderia Ferrari szélcsatornája továbbra is átépítés alatt áll, míg a részleg Kölnben dolgozik – egyelőre még mindig nem stimmelnek a számok. Simone Resta elmondta, a csapat ennek ellenére is gőzerővel tervezi az új alkatrészeket. 

A Ferrari szélcsatornás problémái nem új keletűek, de annál kitartóbbak. Továbbra sem stimmel a korreláció a pályán kapott eredmények és a szélcsatornában mért adatok között, és ennek következtében a szezonközi fejlesztések sem hozzák a várt eredményeket. Mindez nem jelenti azt, hogy Maranellóban leírták az idei szezont.

„Az előző évben is ugyanezek voltak a problémáink, és a mai napig nem sikerült megoldani ezeket”- mondta a főtervező. Ezért van az, hogy továbbra is a Toyota kölni egységét használják, míg a saját szélcsatornát felújítják. „Ehhez szükségünk lesz a teljes nyárra”- mondta a felújításról.

Alonso 39 pontra van lemaradva Vetteltől, míg tavaly fordított volt a helyzet: a kétszeres bajnok ment el kényelmes előnnyel a nyári szünetre. Ugyanakkor a Scuderia keményen fogja nyomni az F138 fejlesztését.

„A legutóbbi nagydíjakon tapasztalt problémáink annak tudatóak be, hogy nem működtek a fejlesztéseink – legalábbis nem voltak jobbak, mint a jelenlegi alkatrészek. Ennek ellenére nagyon sok új alkatrészt készítünk el Spára, Monzára, és Szingapúrra”- jelentette ki Resta.

Forrás: f1-live.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése