2013. augusztus 22., csütörtök

Állami segítséget kér az indiai pálya 2015-ös visszatéréséhez

Állami támogatást kérne az Indiai Nagydíj. A 2014-es versenynaptárból átmenetileg kikerülő futam promótere, a Jaypee nevű cég bízik abban, hogy egy év szünet után ismét vendégül láthatják a Forma–1 mezőnyét. 

India nemrég hivatalosan is bejelentette, egy év szünetet tartanak futamukkal, mivel a naptárban a megszokott őszi időpontról tavaszra teszik át versenyüket 2015-től. Bár a futamot szervező cég biztos abban, hogy a szünetet követően ismét állandó tagjai lesznek a versenynaptárnak, ennek megvalósulásához szerintük némi állami segítségre is szükség lenne.

„Folytatni fogjuk az ötéves szerződésünk lejártáig, ezt követően pedig majd meglátjuk, hogy áll a helyzet. Nem szeretnénk elszomorítani az indiai F1-rajongókat, akik már hozzászoktak az itteni nagydíjhoz. Ennek tudatában tervezzük tovább az utunkat” – nyilatkozta a Jaypee első embere, Sameer Gaur az NDTV-nek.

„Ha azonban azt akarjuk, hogy az F1 hosszabb távon Indiában maradjon, a kormányzatnak sajátjának kellene tekintenie az eseményt, nem pedig egy Jaypee-eseménynek. Igen, valóban a Jaypee építette a pályát, és igen, ők is állják a jogdíjakat. De a kormányzatnak is be kéne szállni a licenc összegébe. A világon sok kormányzat támogatja az F1-et. Nekünk Szigapúr vagy Abu-Dzabi példáját kell követnünk. Ha ezekbe az országokba mész, olyan érzésed van, mintha egy fesztiválra mennél. A kormányaik mindenhol népszerűsítik az F1-et: a buszokon, a metrókon, az éttermeken. A Jaypee magáncégként korlátozott lehetőségekkel bír csupán. Az érdeklődés viszont csakis állami segítséggel növelhető a kívánt szintig” – hívta fel a figyelmet Gaur.

Forrás: hirado.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése