2013. augusztus 13., kedd

Hamilton: A Mercedes remek munkát végez a motorok terén

A következő esztendőben számos új szabály lép életbe a Forma-1-ben, amelyek közül a legnagyobb változást az új erőforrások bevezetése jelenti majd. 

A jelenlegi aggregátok helyett, 1,6 literes, V6-os turbómotorokkal szerelt autókkal áll rajthoz a mezőny és bevezetésre kerül az ERS is, amely több stratégiai lehetőséget biztosít a versenyzőknek, mint a jelenlegi KERS.

A Mercedes versenyzője, Lewis Hamilton bizakodó, hogy a német gyártó egy versenyképes erőforrást bocsát majd a rendelkezésére. "Jelenleg nem foglalkozom olyan sokat a jövő évvel, de reményeim szerint a Mercedes HPP (High Performance Powertrains) remek munkát végez a motorok terén. Biztos vagyok abban, hogy jövőre nagyon erős aggregátunk lesz. Ugyanakkor ez mindenkit nagy kihívás elé állít. Az új szabályok miatt hosszabb élettartamú motorokra lesz szükség, így a megbízhatóság még nagyobb szerepet kap" – idézi az ESPN a 2008-as szezon bajnokát.

"Kíváncsi vagyok. A gumik szintén döntő szerepet játszhatnak. Elégedett vagyok a csapatommal és a fejlesztésekkel is, hiszen a szélcsatornai munkálatok során már sikerült előrelépéseket tenni és jobban átlátjuk a szezon közbeni fejlesztési munkálatokat is. Bízom benne, hogy jövőre versenyképesek leszünk" – fűzte hozzá a 28 éves pilóta.

Forrás: hirado.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése