2013. augusztus 31., szombat

Kovalainen még nem mondott le a Formula-1-ről

Heikki Kovalainen beismerte, még nem kész követni Mark Webbert és nem mondott le a Formula-1-es versenyzési lehetőségről annak ellenére, hogy az idei évben nem kapott versenyzői ülést.



A finn pilóta beismerte, szárnyaló pályafutása megrekedt, amikor nem állt be a fizetős pilóták sorába, ezért nem tudta megtartani állását a Caterhamnél. Most, 11 futammal a szezon megkezdése után álláspontja változatlan, de Kovalainen beismerte, az, hogy a Caterhamnél lehetőséget kap a szabadedzéseken mutatja, szeretne visszatérni.

Kovalainen legutóbb a Belga Nagydíj szabadedzésén ülhetett autóba és a finn pilóta tapasztalatára Monzában is számíthat a Caterham.

A finn pilóta beismerte, Mark Webber döntése arról, hogy felhagy a Formula-1-el meglepte őt, de hozzátette ő még nem szándékozik távozni a sportból.

"Amikor néhány évvel ezelőtt beszéltem Markkal, akkor úgy tűnt, kész távozni, de a tavalyi év végén úgy gondoltam, motivációja visszatért" - mondta el Kovalainen. "Ennek következtében kissé meglepődtem, amikor hallottam bejelentését arról, befejezi Formula-1-es pályafutását."

A Formula-1-ben elérhető ülésekért nagy valószínűséggel fizetni kellene, ezért Kovalainen lehetőségei korlátozottak, de beismerte, felkészült a harcra és nem akar még hátat fordítani a Formula-1-nek.

"Az idei évben felkértek különböző projektekre különböző kategóriákban, de nem érdekeltek ezek. Úgy érzem, még valamit tudok nyújtani a Formula-1-ben és próbálok újra versenyezni."

Forrás: f1hungary.fw.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése