2013. szeptember 3., kedd

Hivatalos: Ricciardo lesz Vettel csapattársa

A Red Bull Racing bejelentette, Daniel Ricciardo lesz 2014-ben Sebastian Vettel csapattársa. 


A bejelentésre a Servus TV-n került sor a hétfő esti Sport Und Talk programban.

Az ausztrál pilóta 2011-ben mutatkozott be a Formula-1-ben és 2012 elején csatlakozott a Toro Rossóhoz. Ricciardo 22 pontot szerzett, legjobb eredménye az idei évben megszerzett hetedik hely a Kínai Nagydíjon.

A 24 éves Ricciardo Mark Webber helyét veszi át és a jövő évben Sebastian Vettel csapattársa lesz.

A Red Bull történetében ez az első alkalom, hogy két olyan pilótát alkalmaznak, akik a junior programból kerültek fel.

A Red Bull tanácsadója, Dr. Helmut Marko közölte, Ricciardo szerződése minimum három évre szól.

Christian Horner:

"Fantasztikus bejelenteni Danielt, mint a csapat 2014-es pilótája. Ő egy nagyon tehetséges fiatal, elkötelezett, nagyszerű hozzáállással rendelkezik és tulajdonképpen nagyon logikus döntés volt számunkra Danielt választani. A Red Bull Junior Team-hez 2008-ban csatlakozott és mi felügyeltük junior pályafutását a Formula-3-ban és a Renault World Series-ben, kiderült, képes futamokat és bajnoki címeket szerezni. Kiemelkedett minden kategóriából és nagy érdeklődéssel figyeltük fejlődését. Minden tulajdonsággal rendelkezik, amely szükséges ahhoz, hogy csapatunknál vezessen: nagyszerű képességgel rendelkezik, jó személyiség és nagyszerű dolgozni vele. Daniel tudja, mit vár tőle a csapat; gyorsan tanul és nagyon jó a közép-hosszú távú kilátások fejlődését illetően. Csodálatos lehetőség egy ülést szerezni a csapatnál és azt hiszem, ő lesz a jövő nagy sztárja."

Adrian Newey:

"Mióta Mark bejelentette visszavonulását, Christian és én folyamatosan figyeltük a pilótapiacot Helmut Markóval és Dietrich Mateschitz-cel. Szerződtethettünk volna tapasztalt pilótát, aki garanciát jelent egy bizonyos tudással, de ugyanakkor egy sokkal fiatalabb pilóta szerződtetésére is lehetőség volt, annak reményében, hogy a csúcsra fejlődik. Az utóbbi lehetőséget választottuk és kiderült, a fiatal pilóták közül Daniel a legígéretesebb. A Red Bull-ba jól illeszkedik, mert ő az a pilóta, akit Christian és én a Red Bull fiatal pilótaprogram legígéretesebb tagjának tartottunk. A döntés nagyon emlékeztet arra, mint ami a Williams-nél történt. Nigel Mansell távozott és valaki kellett Alain Prost mellé. Riccardo Patrese mellett dönthettünk volna, vagy egy fiatalt, Damon Hillt szerződtethettük volna, aki akkor tesztpilótánk volt. Úgy gondolom, jó a fiatal vért a sportba hozni és esélyt adni az ígéretes pilótáknak."

Daniel Ricciardo:

"Nagyon, nagyon jól érzem magam és nyilvánvalóan nagy izgalom dolgozik bennem. Mióta 2011-ben bekerültem a Formula-1-be, abban reménykedtem, ez fog megtörténni és eddig a hit folyamatosan nőtt bennem; néhány jó eredményt elértem és a Red Bull úgy döntött, erre van szüksége. A jövő évben egy világbajnok csapat tagja leszek, kétségtelenül a legjobb csapaté és teljesíteni kell. Készen állok erre. Nem azért vagyok itt, hogy a tízedik helyen végezzek, jobb eredményeket szeretnék elérni magamnak és a csapatnak. Szeretném megköszönni ezt a lehetőséget, mindent megteszek majd, amit tudok. Egészen jól ismerem a csapatot azóta, hogy 2010-ben tartalékpilótájuk voltam, ez megkönnyítheti majd a beilleszkedést. Nagyszerű kihívás lesz Sebastian Vettel ellen versenyezni, már várom. Célom, hogy a lehető legerősebben fejezzem be az idei évet a magam és a Scuderia Toro Rosso számára. Majd a szezon végétől kezdve a jövő évre koncentrálok és pályafutásom következő időszakára."

Forrás: f1hungary.fw.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése