2013. szeptember 4., szerda

Horner: Vettel nem kap különleges elbánást

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner közölte, Sebastian Vettel nem lesz első számú pilóta az alakulatnál azt követően, hogy a jövő évben Daniel Ricciardo csatlakozik a csapathoz.





Hétfőn este a Red Bull bejelentette, Daniel Ricciardo, aki az elmúlt két évet a Toro Rossónál töltötte, lesz a háromszoros világbajnok csapattársa 2014-ben.

Annak ellenére, hogy Ricciardo Vettelhez képest relatíve tapasztalatlan, Horner elmondta, nem helyezik egyik pilótát sem előtérbe.

"Nem változik semmi, amíg mi döntünk" - közölte Horner. "Elkerülhetetlen, hogy egy erősorrendet kell kialakítani és ezt az határozza meg, melyik pilóta áll jobban a bajnokságban. Sebastian sok versenyt nyert és többszörös világbajnok, így az elvárások szerint őt kellene támogatni. De a valóság az, hogy mindkét pilóta, ahogyan a csapatnál mindig is történt, azonos lehetőséget és felszerelést kap."

Horner hozzátette, Ricciardo mellett azért döntöttek, mert hosszú távon ő a megfelelő választás és az ausztrál minden, sikerhez szükséges jellemzőkkel rendelkezik.

"A benne rejlő lehetőségek helyezték Danielt a többi pilóta elé. Láthattuk junior pályafutása során a brit Formula-3-ban és a World Series by Renault sorozatban, hogy képes bajnokságot és futamokat nyerni. Kimagasló pilóta volt minden kategóriában, ahol rajthoz állt. A Toro Rossónál és a Red Bullnál végzett teszten nagy érdeklődéssel figyeltük fejlődését. Minden szükséges jellemzővel rendelkezik. Igen, vannak pilóták, akik nagy sikereket értek el pályafutásuk során, de ha nem adod meg valakinek a lehetőséget, akkor honnan tudod, mire képes? Mindent számításba vettünk és arra a következtetésre jutottunk, Daniel a megfelelő ember erre a feladatra."

Forrás: f1hungary.fw.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése