2014. július 18., péntek

Az a bizonyos sisak



Elgondolkotató, ha nincs a Formula 1 fekete hétvégéje, vajon mennyi időnek kellett volna eltelnie a biztonságossá tételéhez. Bár a 94 utáni időkben még mindig nem mehettek biztosra a versenyzők, hogy egy egy szerencsétlenebb kimenetelű baleset nem kerül akár, az életükbe is.

Erre tökéletes példa 2001-es spa-i nagydíj. Oké szegény Burti már Silvertoneban megúszott egy hatalmas ütközést,de Ervine-al  való találkozása 2001-ben újra gondolkodóba ejtette a sport biztonságáért felelős embereket. Hiszen egy 250 km/h sebességgel száguldó Formula 1-es autó még az új évezred elején, hét évvel a fekete hétvége után, a biztonság előtérbe helyezésével is. Burti becsapódása kómát eredményezett a fiatal olasznál.

Burti később felébredt a kómából és szerencsére teljesen felépült a balesetből, de az a bizonyos spa-i nagydíj .újabb lenyomatot hagyott nem csak egy versenyző életében, hanem az egész "biztonság" alapmeghatározásában a királykategórián belül. Mert mutatta hét év tán nem volt elég, hogy biztonságos kasztnit varázsoljanak a pilóták köré. Pedig itt már az új kor küszöbén álltunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése