2013. június 27., csütörtök

Vettel támogatná Räikkönen szerződtetését

Miközben a Red Bull nem kommentálja a német média azon értesüléseit, miszerint a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz már megtette ajánlatát Mark Webbernek a szerződéshosszabbításra, a csapat világbajnoka, Sebastian Vettel elárulta, nem ijedne meg a kihívástól, így Kimi Räikkönent is szívesen látná csapattársaként.

„Nincs miről beszámolnunk” – hangzott a Red Bull szűkszavú reakciója azon kérdésre, igazak-e a német médiában (Auto Bild Motorsport) megjelent pletykák, miszerint Dietrich Mateschitz már meg is tette ajánlatát Mark Webbernek. A lap úgy tudja, az ausztrál versenyző közvetlenül az osztrák csapattulajdonossal áll kapcsolatban a szerződéshosszabbítás ügyében, aki pedig továbbra is szimpatizál Webberrel, így szívesen bólintana rá a közös folytatásra.

Bejelentés a felek elmondása szerint legkorábban nyár vége felé (augusztus) várható, így addig tehát folytatódhatnak a találgatások: vajon érkezik-e Kimi Räikkönen az osztrákokhoz, vagy továbbra is marad a Sebastian Vettel, Mark Webber páros Milton Keynesben. A háromszoros világbajnok német mindeközben elárulta – a felvetésekkel ellentétben, miszerint nem szívesen fogadna egy másik, vele egyenrangú bajnokot csapattársként –, örülne a finn érkezésének. „Úgy vélem, senkinek sem lehet problémája Kimivel csapattársként – talán kivéve Perezt” – jegyezte meg némi iróniával a címvédő az Independentnek.

„Lehet szavam ebben a kérdésben, de ez nem az én döntésem. Már elég hosszú ideje versenyzem Mark oldalán, öt éve. Jó munkát végeztünk, így mindig nehéz elképzelni, vajon miként alakulnának a dolgok, ha változás történne.”

Vettel mindazonáltal hangsúlyozta, nincsenek kikötései csapattársa kilétét illetően: ő ugyanis mindenkit le akar győzni. „Végső soron mindig önmagadat állítod a legnagyobb kihívás elé. Egyszerűen a rajtrácson akarok lenni, idegesen, izgatottan, hogy kitaláljam, ki is a legjobb aznap. Egyrészről utálod ezt, mivel sosem tudod, mi fog történni, másfelől viszont imádod, mert ez egy kihívás, amivel szembe kell nézned. Ez minden sportágban így van.”


„Éppen most kezdődött Wimbledon. Ha minden egyes körben az általad választott legkönnyebb ellenféllel játszanál, aztán egy ilyen rivális neked jutna a döntőben is, az már nem lenne ugyanaz a wimbledoni elsőség, mint amit ötórás döntő során, egy ötszettes meccsen nyersz meg a világelső ellen. Ezért sem gondolkodom azon, ki érkezik. Minden versenyzőt tisztelek, így Kimit is. Jól kijövök vele. Nem sokat beszél, de ez mindkettőnkre igaz.”


Vettel szerint ugyanakkor a média és a közvélemény erősen eltúlozta a Red Bullnál idén Malajziában kialakult belső feszültséget. Mint ismert, Vettel és Webber a csapatutasítás ellenére történt előzés miatt komolyan összeszólalkozott a futamot követően, ami azóta is az egyik legfőbb alapot jelenti a Webber távozásáról szóló találgatásoknak.


„Nem szeretem felemlegetni, ami Malajziában történt – mondja Vettel. – Előtte és azóta is tisztelem Markot. Úgy vélem, túl nagy feneket kerítettek ennek személyes szinten, mivel sosem jelentett számunkra problémát beszélni arról, amin keresztülmegyünk, de természetesen nem is vagyunk a legjobb barátok. De az emberek szörnyű kapcsolatról beszélnek, ami a csapat számára is katasztrófa, holott mi csak harcoltunk, de sosem ordítoztunk egymással. Még mindig kölcsönös tisztelet van köztünk.”


„Egyébként nem könnyű legyőzni őt. Fernandót vagy Lewist nehezebben tudom megítélni, mivel más csapatnál versenyeznek. Markot viszont sokkal inkább ismerem, mert pontosan tudom, mit csinál. Ismerem az erősségeit, a gyengéit, ahogy ő is az enyémeket. És igen, valóban nem könnyű ellene. Nagyon gyors, és vannak olyan nagyon-nagy erősségei, ahol én bizony küszködöm a legyőzésével, vagy hogy tartani tudjam vele a lépést.”


Az Independent kérdésére, készen állna-e megméretni magát Kimi Räikkönen, Fernando Alonso vagy éppen Lewis Hamilton csapattársaként, elmondta, őt nem az érdekli, ki a legjobb az F1-ben. „Ha azon a véleményen vagy, hogy te vagy a legjobb, és senki sem vetekedhet veled, az már a vég kezdete. Mindig is lesznek olyanok, akik bizonyos téren mérhetők hozzád, vagy jobbak nálad. Én emiatt nem foglalkozom annak kutatásával, ki lehet a legjobb Forma–1-es versenyző a történelemben. Nem is keresem a választ erre.”


Forrás: Hirado.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése