2013. július 10., szerda

A Lotus a héten tárgyal Räikkönennel

A Lotus vezetői a héten ülnek le Kimi Räikkönen menedzsmentjével, a finn pilótát próbálják maradásra bírni, miután szerződése a szezon végén lejár.


A Red Bull nyíltan beismerte, hogy Räikkönen lehet a távozó Mark Webber utódja és a Lotus most mindent megtesz azért, hogy a finn pilóta náluk maradjon.

A csapat erős teljesítményt nyújtott a Német Nagydíjon, ahol Räikkönen Sebastian Vettellel harcolt a győzelemért.

A Lotus tulajdonosa, Gerard Lopez tudja, nem lehet előre megmondani, hogy Räikkönen aláírja-e új szerződését, de véleménye szerint az enstone-i csapat csomagja sokkal vonzóbb, mint a Red Bullé.

"Jól ismerjük őt, tudjuk szeret itt lenni. Tőlünk függ, hogy be tudjuk-e bizonyítani, kaphat-e olyan csomagot, amelyet pilótaként szeretne, ha ez sikerül akkor maradni fog."

Szakértők szerint Räikkönen addig marad a Lotusnál, ameddig a csapat megfelelő pénzügyi és technikai háttérrel rendelkezik ahhoz, hogy jelenlegi formáját meg tudja tartani.

Habár a Red Bull sokkal versenyképesebb csomagot tud ajánlani, a Lotusnál nagyobb személyes szabadságot kap, melyre más csapatnál nem lenne lehetősége.

"A csapat bizonyos kultúrával rendelkezik. És ezt Kimi szereti. Ha sűrű programot szerveznénk neki, azt nem hiszem, hogy szeretné. A korábbi csapatainál sem tetszett ez neki. Tudja, itt jó bánásmódot kap, ugyan olyan, mint minden más pilóta kapna. Úgy érezem ez a nagy különbség ezen és más csapatok között. Ez a csapat egy emberbarát kultúrával rendelkezik. Valaki azt mondta nekem, hogy Kimi az emberséget szereti, ez a legjobb csapat ebből a szempontból. És a pilótaként neki kell döntenie."

Lopez cáfolta, hogy a Lotus nem tudná tartai a fejlesztési versenyt és a csapatot visszaveti a pénzhiány.

"A tavalyi év során a Red Bull és köztünk a második versenyen hasonló volt a különbség, mint az utolsó két versenyen. Íg y nem hiszem, hogy ez problémát jelentene. Folyamatosan a költségvetésekről esik szó. Habár mi kisebb költségvetéssel rendelkezünk, mint néhány más csapat, mégis egészen jól tudunk működni így."

Forrás: f1hungary.fw.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése