2013. július 11., csütörtök

Alonso: Hazudnék, ha azt mondanám nem szeretném Newey-t a csapatba

A kétszeres világbajnok, Fernando Alonso jelezte, lehet, hogy hamarosan beleun abba, hogy nem tud bajnoki címet szerezni a Ferrarival, de nem titkolta, szeretné, ha Adrian Newey Maranellóban dolgozna.        


A korábbi Formula-1-es pilóta, David Coulthard elmondta, érezte a Nürburgringen a spanyol pilótán, hogy csalódottá vált a Ferrari hanyatló formája miatt.

"Régen volt már, hogy Alonso világbajnokságot nyert és ez nem azért van, mert nem világbajnok szintű teljesítményt hozna" - mondta el Coulthard. "Ha ez sokáig folytatódik el kell gondolkozni azon, meddig marad Alonso a Ferrarinál."

Alonso azonban elmondta, továbbra is elkötelezett hosszú távra kötött ferraris szerződése mellett.

"Nem tudom meddig leszek a Formula-1-ben, de ha 2016 után is szerződést kötök, akkor azt a Ferrarival teszem."

Miközben harmadik bajnoki címére hajt, Alonso közölte, számára fontos, hogy az emberek mennyire tartják nagyra őt.

"Elégedett vagyok magammal és teljesítményemmel. Amikor megnyertem a két bajnoki címem úgy éreztem, jó pilótának tartanak. Ma azt látom, az egyik legjobb vagyok, habár azóta nem nyertem bajnoki címet."

A spanyol pilóta elmondta, a maranellói márka több, mint egy Formula-1-es csapat.

"A Formula-1 a Ferrari nélkül elképzelhetetlen lenne, de ez nem igaz a többi csapatra, amelyek jönnek és mennek. Néhány autógyártó belép a sportba, majd kiszáll. Ez igaz néhány privát csapatra és energiaital gyártóra is."

Alonso utolsó mondata közvetlen gúnyolódás volt a Red Bullal. A spanyol pilóta azonban elmondta, örömmel látná vörösben csapattársaként Sebastian Vettelt és a Ferrari tervezőjeként Adrian Newey-t.

"Szeretek a legjobb emberekkel dolgozni, így ha azt mondanám, nem szeretném Newey-t a csapatnál, akkor hazudnék."

Forrás: f1hungary.fw.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése