2013. július 4., csütörtök

Rosberg: A Mercedes favorittá vált

Nico Rosberg szerint a Mercedes most már favoritként kezdhet meg minden Formula-1-es versenyhétvégét.



A csapat második helyre lépett előre a konstruktőri bajnokságban, a nyolc versenyből ötször indulhatott eddig pole pozícióból a 2013-as szezonban és két győzelmet szerzett - eggyel kevesebbet, mint a Red Bull.

"Lassan, de biztosan a favoritok közé kerülünk, amely fantasztikus" - mondta el Rosberg.

A német pilóta szerint a Mercedes most érzi annak előnyét, amit megtanult a 2010-2012 közötti csalódott szezonokban, amikor nem tudtak az élcsapatokkal versenyre kelni.

"Három nehéz évünk volt és sokat tanultunk. Most a dolgok kezdenek összeállni" - tette hozzá Rosberg. "Több szakemberből álló csapatot építettünk fel, akik jobban tudnak együtt dolgozni. Sok fantasztikus ember csatlakozott a csapathoz, kiegészítve azokat a fantasztikus embereket, akik már a csapatnál dolgoztak. A tél folyamán sikerült egy nagyszerű autót építeni. Majd a fejlesztési versenyben, amely tavaly a legnagyobb gyengénk volt, úgy tűnik jól állunk jelenleg - amely egy újabb jele annak, hogy a csapat tanult az elmúlt évek hibáiból. Jelenleg fantasztikus a lendület. Jó a csapat tagjának lenni."

Rosberg szerint a gumispecifikáció megváltoztatása nem rontja le a Mercedes teljesítményét.

"Nem számít milyen abroncsokat használunk. Azt hiszem egy nagyon gyors autónk van, így ott maradhatunk ahol jelenleg vagyunk."

Rosberg csapattársa, Lewis Hamilton szerint a Mercedest nem szabad egy lapon említeni a Red Bullal, annak ellenére, hogy jó teljesítményt nyújtott Silverstone-ban a gumiproblémáig.

"Nem hiszem, hogy favoritok vagyunk. Továbbra is a Red Bull az esélyes. Ők vezetik a bajnokságot. Javulunk és közelebb kerülünk hozzájuk."

A Mercedes Motorsport vezetője, Toto Wolff figyelmeztetett, elképzelhető, hogy néhány versenyen a csapat még visszaesést mutat.

"Néhány alkalommal megmutatjuk, hogy az autó sokat javult és a két legjobb pilóta ezekben az autókban nemcsak a pole pozíciókért, de a futamgyőzelmekért is tud harcolni. Azonban lesznek olyan pályák is ahol a pálya- és a levegő hőmérséklete miatt kissé jobban szenvedünk."

Forrás: f1hungary.fw.hu


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése