2013. augusztus 2., péntek

Brawn: Van még Hamiltonban

Ugyan Hamilton a Magyar Nagydíjon dominált és az elmúlt három versenyen háromszor is pole pozícióból indulhatott, Brawn szerint a pilótának még alkalmazkodnia kell új csapatához.






"Amikor egy olyan kaliberű pilóta, mint Lewis csatlakozik a csapathoz, akkor komoly elvárások vannak vele szemben, de minden pilótának időre van szüksége a beilleszkedéshez és az apró részletek megértéséhez. Ez egy ideig eltart, de nagyszerű erre utaló jeleket láttunk, különösen az elmúlt néhány versenyen" - mondta el Brawn.

Hamilton győzelmével 48 pontra csökkentette hátrányát a bajnokságot vezető Sebastian Vettellel szemben és a hátralévő kilenc versenyen még 225 pont szerezhető. Formája alapján Hamiltont bajnokesélyesként kell számon tartani. A brit pilóta a Brit Nagydíjon az élen állt, majd gumiprobléma miatt visszaesett és végül a negyedik lett. Ennek ellenére az elmúlt három versenyen Hamilton szerezte a legtöbb pontot.

Bajnok esélyeiről elmondta: "Jelenleg túl korai erről beszélni. De természetesen megfordult a fejemben."

A brit pilóta hozzátette, úgy érzi, olyan autóval rendelkezik, amellyel a hátralévő versenyeket megnyerheti.

"Bízom az autóban. Csodálatos érzés vezetni."

Hamilton a szezon elején szenvedett a Mercedes megismerésével, majd Bahreinben, Spanyolországban és Monacóban az időmérő edzéseken jobban teljesített csapattársánál, Nico Rosbergnél.

Forrás: f1hungary.fw.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése