2013. augusztus 2., péntek

Schumachert meglepte a Mercedes formája

Michael Schumacher beismerte, meglepődött a Mercedes idei formáján, miután a 2012-es szezonban a csapat csak szenvedett.


A brackley-i alakulat tavaly az ötödik helyen végzett a világbajnokságot, csak 142 pontot gyűjtött, 66 egységgel kevesebbet, mint eddig az idei évben.

Schumacher 49 pontig jutott és a 13. lett a pilóták pontversenyében, majd úgy döntött, visszavonul - helyére Lewis Hamilton érkezett.

Az idei évben a csapat már háromszor tudott futamot nyerni és jelenleg második a világbajnokságban a Red Bull mögött. Schumacher beismerte, meglepődött a 2012-es szezon után ezen a teljesítményen, de hozzátette, örül, hogy korábbi csapattársa, Nico Rosberg meg tudja mutatni, milyen kiegyensúlyozott teljesítményre képes.

"A tavalyi eredmény után meglepetés látni őket ilyen teljesítménnyel. Nem számítottam rá, de örülök neki. Az emberek talán most már sokkal jobban tudják, mennyire jó Rosberg."

Mielőtt kiderült, hogy a hétszeres világbajnok visszavonul, a pilótát más csapattal is hírbe hozták, de Schumacher elmondta, nem bánja a visszavonulást.

"A sport már több, mint 20 versenynél jár. Az egész szezon során nagyon keményen kell dolgozni a csapatért és sok más munkát is el kell végezni. A három év alatt sok energiát felemésztett ez, nem tudtam olyan szinten folytatni, ahol szerettem volna. Nem lett volna elég néhány futamot nyerni, mivel célom a bajnoki cím megszerzése volt."

Forrás: f1hungary.fw.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése