2013. augusztus 15., csütörtök

Hülkenberg a Red Bull helyében Ricciardót választaná



A Red Bull Racingnek Daniel Ricciardót kellene választania a szezon végén visszavonuló Mark Webber pótlására, állítja Nico Hülkenberg.

A Sauber huszonöt esztendős pilótája egyébként maga is érintett lehet a bikások pilótakeringőjében, a bokszutcai pletykák szerint ugyanis ő pályázik legnagyobb eséllyel arra, hogy adott esetben átvegye a Red Bullhoz igazoló Kimi Räikkönen helyét a Lotusnál, ahol állítólag már egy üléspróbán is részt vett.

Ennek ellenére Hülkenberg az ausztrál tehetségért szurkol, hiszen átérzi a hozzá hasonló fiatal versenyzők helyzetét, akik hosszú évek óta mindent megtesznek azért, hogy az egyik nagycsapat felfigyeljen rájuk, és lehetőséget biztosítson arra, hogy a legjobbakkal harcolhassanak. Erre egyébként Hülkenbergnek is lehetősége nyílhat a jövőben, a Lotus mellett ugyanis a Ferrari is érdeklődik utána, legalábbis a BBC nemrég megjelent elemzése szerint.

„Én őt választanám” - idézi a német versenyzőt az Auto Motor und Sport. „Daniel egy igazán gyors versenyző, azzal pedig, ha a Red Bull végül őt választaná, végre az egyik fiatal versenyző is megkapná a lehetőséget arra, hogy bizonyítson a csapatnak és saját magának is” - folytatta a GP2-es sorozat 2009-es bajnoka.

A Toro Rosso csapatvezetője, Franz Tost eközben ismét megerősítette, hogy a Red Bull döntése ellenére a csapat másik versenyzőjének, Jean-Eric Vergne-nek sincs veszélyben a jövője, az anyacsapat ugyanis az ausztrál hosszabb időre visszanyúló Forma-1-es múltja miatt vette fel őt a jelöltek listájára, és nem azért, mert meg szeretné szakítani a kapcsolatot a franciával.

„Jean-Eric egy nagyon jó versenyző, sok különleges képességgel, ezért ismét szeretném kihangsúlyozni, hogy nem az ő hiányosságai miatt döntött a Red Bull Daniel mellett. Az ok a tapasztaltságban keresendő, Ricciardo ugyanis tizenhárommal több futamon vett részt, ami jóformán egy teljes évad, ez pedig sokat nyom a latba” - mondta az osztrák szakember a Totalrace egyik riporterének.

Forrás: hirado.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése