2013. szeptember 6., péntek

Massa: A tapasztalat lehet a kulcs

Felipe Massa reméli a hosszú eltöltött idő a Ferrarinál segítségében lesz és szerződést hosszabbítanak vele a jövő évre. 

Miután a 2013-as szezon eddig eltelt részében csapattársa, Fernando Alonso teljesítményét meg sem tudta közelíteni, a brazil pilótára nyomás nehezedik. Ugyanolyan feljavuló formát kellene elérnie, mint a tavalyi évben ahhoz, hogy a Ferrari év végén lejáró szerződését meghosszabbítsa, de Massa szerint sokkal inkább a tapasztalat és nem az eredményei lesznek a mérvadók abban, hogy kap-e új szerződést.

"Nem szabad elfelejteni, hogy a Ferrari nagyon jól ismer, nincs csapat, amely jobban ismerne náluk" - mondta el Massa Monzában. "A jövő évben minden a nulláról indul - más autó, más szabályok -, így a pilóta tapasztalata is fontos lesz. A verseny eredményei nem számítanak."

Nico Hülkenberg, Paul di Resta és Jules Bianchi neve is felmerült Massa utódjaként, de a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali a múlt héten kijelentette, a brazil pilótával hosszabbítana szerződést.

"Választásom természetesen Felipére esne, mert Felipe nagyon jó fiú és ha körbenézünk a pilótapiacon, akkor nincs sok olyan pilóta, aki azonnal teljesíteni tudna" - közölte Domenicali.

A Ferrari hazai versenyét futja Monzában és Massa bizakodik.

"Az autó sokkal versenyképesebb volt Spában, mint Magyarországon és ez egy fontos lépés volt számunkra. Úgy gondlom, versenyképesek lehetünk itt, mert a múltban, a tavalyi évben is, amikor az autó nem a legjobb volt, sikerült versenyképesnek lenni Monzában. Remélem az első helyekért harcolhatunk és ez a trend folytatódik a szezon hátralévő részében is."

Forrás: f1hungary.fw.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése