2013. szeptember 6., péntek

Räikkönen a Lotus válaszára vár

Kimi Räikkönen nem kezd tárgyalásokba a Lotusszal 2014-ről, amíg a csapat nem ad biztosítékot jövő évi igényeire. 

Habár Daniel Ricciardo Red Bullhoz történő szerződésével megnőtt az esélye annak, hogy Räikkönent meg tudja tartani a Lotus, a csapat még az Infinity Racinggel kötendő szerződésének véglegesítésével foglalkozik.

Räikkönen Monzában elmondta, a szerződését érintő tárgyalások addig nem folytatódnak, amíg nem kap választ kérdéseire.

"Tudják miért nincs előrelépés és addig, míg ezeket a problémákat meg nem oldják, nem beszélünk a jövő évről. Ez ennyire egyszerű. Pontosan tudják ennek okait."

A finn pilóta elmondta, számára nem volt meglepő, hogy a Red Bull Ricciardót választotta.

"Nem hiszem, hogy bármi rosszul ment volna. Talán más dolgot szerettek volna megvalósítani. Ezt tőlük kell megkérdezni, nem tudom. Ez igazából nem is érdekel. Rendben van ez és nem most történt ilyen először. Néha tárgyalsz emberekkel és végül nem lesz belőle semmi."

A Ferrarival is összehozták Räikkönent és a finn pilóta csütörtökön közölte, nem kizárt, hogy visszatér ahhoz a csapathoz, ahol 2007-ben világbajnoki címet szerzett, majd 2009 végén szerződést bontott pilótájával a maranellói alakulat.

"Nem beszéltem soha senki ellen és nyilvánvalóan bizonyos területeken a múltban történhettek volna másképpen a dolgok. Nemcsak a Ferrarinál, más csapatoknál is."

Forrás: f1hungary.fw.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése