2013. október 1., kedd

Barrichello már Brazíliában újra F1-es autóba ülhet?!

Rubens Barrichello nem tett le a Forma-1-ről, és az is megeshet, hogy az idei Brazil Nagydíjon ismét autóba ül: ezt állítja az O Estado de S. Paulo lap. Nincs szó a 2014-es szezonról, csak egy futamra szóló visszatérésről beszélnek.

Továbbra is kiemelt téma, hogy biztosítsák a brazil versenyzők jelenlétét a Forma-1-ben. Ecclestone is dolgozik az ügyön, hogy Massa helyet kapjon 2014-re, és az sem kizárt, hogy Barrichello visszatér. A 41 éves versenyzőt a Sauberrel hozták szóba, ahol Szirotkin mellett versenyezne, ezzel biztosítva a tapasztalatot és a brazil tőkét, mely beáll mögé. Massa helye a Lotusnál lehet, és újra két brazil lenne a rajtrácson – Ecclestone semmiképp sem akarja, hogy 1969 után újra brazil nélkül maradjanak.

A fent említett lap nem beszél még a következő évről: már az idei szezonban lehetségesnek tartja a 325 nagydíjrajtot maga mögött tudó versenyző visszatérését. Barrichello jelenleg a Globo TV kommentátora, és Livio Orrichio megpróbálta elérni honfitársát azzal kapcsolatban, hogy van-e igazságalapja a dolognak. Mint írja, nem tudta elérni, de Barrichello ennyit válaszolt SMS-ben: „Ki tudja?”. Arról nem tudni, hogy ebben az esetben Gutiérreznek vagy Hülkenbergnek kellene-e átadnia a helyét Interlagosban.

Szingapúrban Ecclestone-t is megkérdezték arról, mit szólna Barrichello visszatéréséhez. A brit annyit felelt, hogy „jó”.

Barrichello 1993-ban debütált Kyalamiban, és a 2011-es Brazil Nagydíjon búcsúzott a Williams versenyzőjeként. Jelenleg a hazai Stock Carban versenyez egy Peugeot-val.

Forrás: f1-live.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése