2013. október 1., kedd

Petrov a Marussiával tér vissza?

Úgy hírlik, hogy Vitaly Petrov a Marussia istállóval térhet vissza a rajtrácsra 2014-ben a Forma-1-ben.

Oroszország első F1-es versenyzője legutóbb úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy jelenleg nem rendelkezik elegendő pénzzel ahhoz, hogy visszatérjen a Forma-1-be, de rajta van az ügyön és nincsenek rossz kilátásai.

Mindeközben a SpeedWeek arról ír, hogy a pletykák szerint Petrov mögött már ott áll az induláshoz szükséges 20-30 millió eurós csomag, és akár még a Sauber is opciót jelenthet számára. Mindez azt jelentené, hogy a svájci csapat jövőre két fizetős orosz versenyzővel állna fel a rajtrácsra, miután Szergej Szirotkin szerződése gyakorlatilag borítékolható.

„Nem sokat változott a helyzetem az elmúlt időszak óta. Több lehetőségem is van a jövőt illetően. Például azt is hallottam, hogy a Sauber nem különösebben elégedett Esteban Gutierrezzel.” – mondta Petrov, aki 2010 és 2012 között versenyzett a Forma-1-ben a Renault és a Caterham színeiben.

Ugyanakkor Monisha Kaltenborn, a Sauber csapatfőnöke hangsúlyozta, az orosz befektetők nem törekednek arra, hogy egy újabb honfitársuknak adjanak lehetőséget az istállónál.

A SpeedWeek az orosz médiára hivatkozván azt állítja, hogy Petrov a Marussiánál folytathatja tovább, ami papíron egy orosz F1-es istálló.

Nem szabad megfeledkezni arról a tényről, hogy 2014-ben Oroszország is futamot rendez az F1-ben, ami megkönnyítheti Petrov visszatérését.

Forrás: f1-live.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése