2013. július 11., csütörtök

Szigorítások a boxutcában

A Formula-1 irányítótestülete, az FIA bejelentette, azonnali hatállyal megtiltja, hogy a boxutcában az időmérő edzés és a verseny során a sportbírókon és a csapat személyzetén kívül bárki tartózkodjon.




A Német Nagydíj során Mark Webber autójáról elszabadult kerék a Formula One Management operatőrének, Paul Allennek csapódott, aki bordatörést és kulcscsonttörést szenvedett.

Az új szigorítás egyetlen kivételt enged, a média bizonyos képviselői a boxfalon helyet kaphatnak, az FIA emellett a boxutca sebességkorlátozását is növelte és a kerékcseréknél dolgozó személyzetnek kötelezően védősisakot kell viselniük.

Az FIA közleménye szerint a testület elnöke, Jean Todt kezdeményezte a Motorsport Világtanácsnál, hogy a 2014-re tervezett változtatásokat azonnali hatállyal bevezessék.

A boxutcai sebességet 100-ról 80 kilométer/órára csökkentik, ez alól Ausztrália, Monaco és Szingapúr kivételt képez, ott 60 kilométer/óra a megengedett maximális sebesség.

Ezen felül a sebességkorlátozás bizonyos helyszíneken további módosításra kerülhet a biztonsági küldött ajánlása alapján.

Az FIA közölte, várhatóan szerdán kapnak írásos jelentést a Red Bulltól a Német Nagydíjon történt esetről. A baleset részleteit a többi csapattal is megosztják annak érdekében, hogy segítsenek a biztonság javításán.

Forrás: f1hungary.fw.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése