2013. augusztus 14., szerda

Massa: Már dolgozunk a jövő évi autón


A 2013-as szezon komoly dilemmát okoz a Forma-1-es csapatoknak, ugyanis dönteniük kell, hogy arról, hogy az aktuális autóra vagy a jövő évi előkészületekre helyeznek nagyobb hangsúlyt. 


A McLaren már hetekkel ezelőtt elárulta, hogy a 2014-es munkálatokat részesítik előnyben. A brit csapat abban bízik, hogy a számos új szabály miatt ezzel előnybe kerülhetnek a vetélytársakkal szemben. 

Az olaszok versenyzője, Felipe Massa a brazil Totalrace című lapnak elmondta, hogy már dolgoznak a 2014-es autón, egyelőre azonban még az idei bajnokságra helyezik a hangsúlyt. "Már javában foglalkozunk a jövő évvel is. Ez most nagyon fontos, hiszen számos dolog meg fog változni. Van egy csapatunk, amely már kizárólag az új autón dolgozik. A következő versenyek után döntünk majd arról, hogy folytatjuk-e az aktuális autó fejlesztéseit vagy teljes mértékben 2014-re összpontosítunk."

Arról, hogy a brazil pilótának lesz-e lehetősége kipróbálni az új Ferrarit, egyelőre nem határoztak Maranellóban. A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo néhány nappal ezelőtt kijelentette, hogy hamarosan eljön az idő, amikor döntést kell hoznia arról, hogy meghosszabbítja-e Massa szerződését, vagy nyolc közös versenyzéssel töltött év után elválnak útjaik.

A legfrissebb lapértesülések szerint a versenyzők már sorban állnak az olaszok ajtaja előtt, akik valamennyien Massa ülésére pályáznak. A német Rheinische Post úgy tudja, hogy Nico Hülkenberg mellett, Paul di Resta is kopogtat a Scuderiánál, míg a finn Ilta Sanomat értesülései szerint Kimi Räikkönen a Lotusnál felmerült nehézségek miatt úgy döntött, hogy visszatér oda, ahol 2007-ben bajnoki címet nyert.

Forrás: hirado.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése