2013. augusztus 14., szerda

Ricciardo távozása esetén, da Costa lehet Vergne csapattársa

A Toro Rosso csapatvezetője, Franz Tost nemrég a Totalrace-nek nyilatkozva kijelentette, hogy abban az esetben, ha a Red Bull Racing választása Daniel Ricciardóra esik, istállója valószínűleg Antonio Felix de Costát ülteti majd az ausztrál helyére. Ricciardo jelenlegi csapattársa, Jean-Eric Vergene az osztrák szakember egy korábbi nyilatkozata alapján biztos pontnak számít az alakulatnál, azaz a francia pozícióját és Forma-1-es jövőjét semmi sem veszélyezteti. 

A most huszonegy esztendős da Costa a Red Bull juniorprogramjának egyik kiemelt versenyzője, aki 2012-ben több szériában is bizonyította rátermettségét, a GP3-ban ugyanis harmadikként zárt az év végi összesítésében, majd a WSR-ben négy futamgyőzelmet is szerzett, holott csak a szezon felénél csatlakozott a mezőnyhöz. Teljesítményére a szezon végén tette fel a koronát, amikor győzelmet aratott a legnívósabb Forma-3-as versenyen, Makaó utcáin.

2013-ban már csak a Formula-Renault királykategóriájára (a WSR 3,5 literes bajnokságára) összpontosított, eredményei azonban egyelőre elmaradnak a várttól, igaz az első hat versenyhétvégén több technikai probléma is hátráltatta, így jelenleg csak az ötödik helyet foglalja el az összetettben, lemaradása pedig nem kevesebb, mint hatvannyolc egység a listát vezető Kevin Magnussennel szemben.

A nevelőszériákban való tapasztalatszerzés mellett természetesen több alkalommal vezethette már a Red Bull Forma-1-es autóját (korábban pedig a Force Indiával is tesztelt), legutóbb például a Magyar Nagydíj előtt megrendezett fiatal versenyzők tesztjén, ahol az istálló vezetői meglehetősen elégedetten nyilatkoztak róla. A Toro Rosso első embere a már említett interjúban azt is elárulta, hogy Ricciardo esetleges utódjának kiválasztásakor az anyacsapat véleményét sem hagyhatja figyelmen kívül, ez azonban a korábbi vélemények alapján pusztán formalitásnak tűnik.

„Antonio Felix da Costa a legesélyesebb a jelöltek közül, a döntés meghozatalakor azonban a Red Bull véleményét is ki fogjuk kérni. Abban az esetben, ha Daniel végül az ő versenyzőjük lesz, nekünk is meg kell vizsgálnunk a lehetőségeinket, és el kell döntenünk, hogy kié lesz a Toro Rosso második számú versenyzői ülése” - fogta rövidre az osztrák szakember.

Forrás: hirado.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése